סופגניות – Loukoumades – עם רוטב דבש תפוזים
מצרכים :
• 1 כף שמרים יבש
• 1+1/4 כוסות מים חמים (100 ° עד 110 °)
• 1 כף שמן קנולה
• 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת, (מחולקת לפעמים.)
• 1/2 כפית מלח
• 1 ביצה גדולה
• 3 כוסות קמח
• 5 כוסות שמן קנולה
• 1 כוס מיץ תפוזים טרי (בערך 2 תפוזים)
• דבש 1 כוס
• 1+1/2 כפיות קינמון טחון
ההכנה :
- להמס שמרים ב- 1+1/4 כוסות מים חמים בקערה מיקסר,
- להוסיף כף 1 שמן, 1 כפית גרדת קליפת תפוז, מלח, וביצה, לערבב במהירות בינונית למצב של צבע צהוב בהיר ומוקצף מעט,
- להוסיף בקלילות קמח למיקסר על מהירות נמוכה, מוסיף 1 כוס קמח בכל פעם, ערבוב עד לקבלת בצק ספוגי, רך מתחיל להיוצר (בצק יהיה רך מאוד ורטוב).
- לכסות את הקערה בניילון; מתפיח במקום חמים (85 מעלות), ל- שעה.
- הוסף 5 כוסות שמן למחבת; מחמם את שמן על אש הבינונית עד גבוהה המדחום רושם 375 °. למנמיך את האש לבינונית, בודק לעתים קרובות כדי לשמור על טמפרטורת שמן.
- זהירות לשים בכף בצק לתוך השמן חם, מטגנים 2 דקות בכל צד.
- להוצא מטוגן בכף מחוררת, על מגבות נייר.
- חזור על תהליך עם בצק נותר.
הסירופ :
- 1 כפית קליפה, מיץ תפוזים, כוס דבש 1, וקינמון בסיר בינוני על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם עד שהדבש נמס. לשמור על חום גוף.
- מגישים סופגניות עם רוטב מתוק כדבש .
חג אורים שמח – חג חנוכה טעים ומתוק !
נכתב וצולם על ידי לבנה לני רייזר
אשמח אם תבקרו אצלי בקבוצה : מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד …