צ'יינג' בת ים

בחורה עם מחשב נייד

החלפת מטבע כרוכה כמובן בעמלה ויש צ'יינג'ים שונים שלכל אחד מהם יש את העמלות שהוא לוקח. מתי צריך צ'יינג' בת ים כמו גם בכל מקום אחר? בדרך כלל כשנוסעים לחו"ל או חוזרים לחו"ל אך לא רק. כשנוסעים לחו"ל צריך להמיר כסף ישראלי בכסף זר, וכשחוזרים צריך להמיר אותו בחזרה, וזה בדיוק מה שעושה צ'יינג' בת ים כמו כל צ'יינג' אחר. בכל מקרה, צריך להשוות בין צ'יינג'ים וכמובן עם בנק הדואר ושדה התעופה, ובדרך כלל מגלים שהצ'יינג' הוא בעל שער ההמרה הזול ביותר.

צ'יינג' VS בנק הדואר

אם אתם צריכים צ'יינג' בת ים סביר להניח שאופציה נוספת שתחשבו עליה היא דואר ישראל. בדואר אפשר גם כן להחליף כסף אך בדרך כלל הוא יהיה יקר יותר על פני צ'יינג' בת ים. מה שעוד חשוב לדעת הוא שבדואר אפשר להחליף רק לשני סוגי מטבעות – דולר או יורו, אך אם מדובר על החלפה של סכום גבוה, בדרך כלל מעל ל-500 יורו, תינתן הנחה. גם במקרה הזה, כדאי לא לרוץ למסקנות ולעשות את החישובים בצורה קרה ופשוטה.

היזהרו מזיופים!

אחד הסיוטים הגדולים ביותר בכל טיול בעולם הוא להיתפס עם כסף מזויף. זה לא אומר שאתם עבריינים ויכול מאוד להיות שמי שהחלפתם אצלו את הכסף נתן לכם כסף מזויף. אז מה עושים? מוודאים שאותו צ'יינג' בת ים הוא צ'יינג' בעל רישיון. שהוא מאושר על ידי משרד האוצר ושהכול כשר למהדרין. כדאי מאוד גם לשמור את הקבלה והספח שמעיד על זה שהחלפתם באותו הצ'יינג', כדי שתהיה לכם הוכחה לכך ששם קיבלתם את הכסף.

אין לכם מה לדאוג, נדיר מאוד שכזה דבר יקרה אבל למה לקחת סיכון אם אפשר שלא?