עוגיות מכוסמת ירוקה- רק 3 רכיבים ללא סוכר,ללא ביצים.

למי שלא מכיר אז ממש  כדאי לכם להכיר את הכוסמת הירוקה יש בה המון דברים טובים כמו:

ערכים תזונתיים של כוסמת ירוקה

  • כוסמת ירוקה אינה מכילה גלוטן, בעלת אינדקס גליקמי נמוך ואחוזי שומן נמוכים.
  • הכוסמת הירוקה עשירה בסיבים תזונתיים.
  • כוסמת ירוקה מכילה רוטין שהוא ביו-פלבנואיד אשר מחזק את דפנות כלי הדם, מונע דימומים ושומר על גמישות כלי הדם. רוטין ידוע בתכונתו לאיזון לחץ דם ומגביר את זרימת הדם לגפיים.
  • הכוסמת הירוקה עשירה בחלבון איכותי כ-18% ואף יותר, חלבון צמחי זה מתעכל בקלות ונספג ביעילות.
  • הכוסמת הירוקה עשירה בברזל, אבץ, סלניום, מינרלים אלו אחראיים על אספקת רמות חמצן לרקמות, לקיום תהליכי חילוף חומרים.
  • זו הכוסמת שבחרתי את הירוקה ,לא קלויה.
  • טחנתי במטחנת קפה וייצרתי מזה קמח .
  • מהקמח עשיתי עוגיות ממולאות בתמרים ואגוזים.
  • המתכון:
  • 450 גרם קמח כוסמת ירוקה
  • 50 גרם קמח שקד לבן טחון.
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • חצי כוס שמן בכבישה קרה(שמן קוקוס,שמן זרעי ענבים).
  • אם צריך להוסיף 2-3 כפות מים בהדרגה ייתכן שלא צריך רק עד שמתגבש הבצק לגוש!
  • למילוי:
  • גביע ממרח תמרים
  • כפית קנמון(אני שמה יותר אני ממש אוהבת קינמון)
  • מעט תמצית זהר
  • אופציונאלי אגוזי מלך שבורים ומעט שבבי קוקוס לפיזור.
  • האופן:
  • מאחדים את כל החומרים לבצק אחיד ,את המים מוסיפים בהדרגה עד לאיחוד .
  • מחלקים את בצק ל4 חלקים
  • מרדדים כל חלק למלבן, מורחים מילוי מגלגלים
  • אופים 230°, 15-20 דקות תלוי בתנור.
  • טיפים חשובים מאוד :
  • לרדד בין שתי ניירות אפיה.
  • כי בלתי אפשרי לגלגל בלי עזרת הנייר.
  • לרדד דק דק.
  • אפשר להקפיא 10 דקות את הרולדות ולחתוך לפני אפיה.
  • הערות:
  • נשמר בכלי אטום מעל שבוע בטמפ חדר
  • במקרר נשמר גם שבועיים..