עוגיות בריאות עם קוקוס, קוואקר ו…רכיב סודי!

קבלו מתכון נפלא לעוגיות בריאות וטעימות, עם רכיב סודי ייחודי

בחורה עם מחשב נייד

היי, כאן יעל, מתוקה ובריאה 🙂

היום בחרתי לחלוק אתכן מתכון טעים ובריא לעוגיות שממש קשה להפסיק לזלול.

בעוגיות הללו יש רכיב מיוחד שלדעתי מוסיף להן טעם ייחודי ומוצלח.

מדובר ב –

הל!

כן, מעט הל טחון. אולי בהתחלה זה יישמע לכן קצת מוזר, אבל העוגיות יוצאות ממש טעימות ואף ממכרות.

הנה המתכון- תהנו!

עוגיות קוקוס קוואקר הל פרווה טעימות ממכרות רכיב ייחודי
עוגיות קוקוס, קוואקר והל – טעימות בטירוף

עוגיות קוקוס, קוואקר והל

רכיבים:

  • 1/2 כוס קוקוס טחון
  • 1/2 עד 1 כפית הל טחון
  • 2 ביצים
  • 4 כפות סילאן/ דבש
  • 1/2 כוס שמן קוקוס
  • 1 כוס קמח קוקוס/ קמח שקדים
  • 1.5 כוסות קמח מלא
  • 1 כוס קוואקר (שיבולת שועל טחונה דק)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס מים

אופן הכנה:

  1. להקציף קלות את הביצים בקערה.
  2. להוסיף לקערה את הסילאן, שמן הקוקוס וההל הטחון ולערבב היטב.
  3. להוסיף את הקוקוס הטחון, הקמחים, אבקת האפיה והמים, ולערבב היטב עד ליצירת בצק פירורי.
  4. ללוש היטב וליצור בידיים עוגיות קטנות בצורת "כדורים" או "מלבנים".
  5. לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפיה ולהשטיח קלות ובזהירות בעזרת האצבעות.
  6. להכניס לתנור שחומם ל- 180 מעלות, למשך כ- 10 דקות, עד להזהבה בהיקף של העוגיות. יש להשגיח על העוגיות שלא ישחימו מידיי, בכדי שהטעם לא ייפגם.
  7. יש לחכות עד שהעוגיות יצטננו, ורק אז לאחסן אותן בקופסא אטומה (עדיף במקרר).

בתאבון!

מתוקה ובריאה-מתכונים בריאים וטעימים
אני שוחרת בריאות שנים רבות, ונמצאת זמן רב במסע המתמשך לשיפור ושימור הבריאות. אשתף אתכם כאן במסע לבריאות טובה יותר, ובמתכונים בריאים וטעימים!