היי, כאן יעל, מתוקה ובריאה 🙂
היום בחרתי לחלוק אתכן מתכון טעים ובריא לעוגיות שממש קשה להפסיק לזלול.
בעוגיות הללו יש רכיב מיוחד שלדעתי מוסיף להן טעם ייחודי ומוצלח.
מדובר ב –
הל!
כן, מעט הל טחון. אולי בהתחלה זה יישמע לכן קצת מוזר, אבל העוגיות יוצאות ממש טעימות ואף ממכרות.
הנה המתכון- תהנו!
עוגיות קוקוס, קוואקר והל
רכיבים:
- 1/2 כוס קוקוס טחון
- 1/2 עד 1 כפית הל טחון
- 2 ביצים
- 4 כפות סילאן/ דבש
- 1/2 כוס שמן קוקוס
- 1 כוס קמח קוקוס/ קמח שקדים
- 1.5 כוסות קמח מלא
- 1 כוס קוואקר (שיבולת שועל טחונה דק)
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1/2 כוס מים
אופן הכנה:
- להקציף קלות את הביצים בקערה.
- להוסיף לקערה את הסילאן, שמן הקוקוס וההל הטחון ולערבב היטב.
- להוסיף את הקוקוס הטחון, הקמחים, אבקת האפיה והמים, ולערבב היטב עד ליצירת בצק פירורי.
- ללוש היטב וליצור בידיים עוגיות קטנות בצורת "כדורים" או "מלבנים".
- לסדר על תבנית מרופדת בנייר אפיה ולהשטיח קלות ובזהירות בעזרת האצבעות.
- להכניס לתנור שחומם ל- 180 מעלות, למשך כ- 10 דקות, עד להזהבה בהיקף של העוגיות. יש להשגיח על העוגיות שלא ישחימו מידיי, בכדי שהטעם לא ייפגם.
- יש לחכות עד שהעוגיות יצטננו, ורק אז לאחסן אותן בקופסא אטומה (עדיף במקרר).
בתאבון!