אתמול בבוקר (23.11.2017), נשלחתי ע"י סלונה לקחת חלק במסיבת עיתונאים שנערכה במעמד שגריר טורקיה בישראל ונשיא התאחדות היצואנים הטורקי, לקראת "יריד האוכל הטורקי" ותערוכת ישראפוד, שיתקיימו השבוע בארץ (26-30.11.2017).
בעודי מתארגנת, ומתלבשת מחוייט (ותעיד על כך התמונה בסוף הפוסט), שאלה ביתי הבכורה:"לאן??", וכשסיפרתי לה על הכנס, מייד אמרה, יש לי שם לפוסט הבא שלך: "שיעמום וטעימות".
לשמחתי היא טעתה, כי כששגריר טורקיה בישראל, מר כאמל אוקום, נכנס לאולם, הוא עבר בין הכתבים, לחץ ידיים ובירך "גון איידן" בטורקית, ומיד הוסיף "בוקר טוב" חם ולבבי.
עם הגעתו, נפתחה רשמית מסיבת העיתונאים.
על הבמה, לצידו של כבוד השגריר, ישב מר אליג'ן אילמז', נשיא התאחדות היצואנים.
שגריר טורקיה פתח את מסיבת העיתונאים וציין שבין ישראל לטורקיה, קיים הסכם סחר כבר משנת 1977, ושיתוף הפעולה בין המדינות קיים בתחומים רבים, ומהווה בסיס טוב ויציב ליחסי מסחר.
הוא הסביר שטורקיה רואה במזון אמצעי לקירוב לבבות, מאפשר לקרב בין תרבויות, ולכן מדינתו מעוניינת לפתח את עסקי ייצוא המזון לישראל. לדבריו זה צריך להיות אינטרס משותף של שתי המדינות.
הטעמים של המאכלים בין טורקיה לישראל דומים מאוד, וכוללים אף מאכלים משותפים כגון: חומוס, פלאפל וכמובן קפה טורקי, כך שקירוב הלבבות באמצעות אוכל לא צריך להיות מורכב.
כך שמכאן הדרך לעבודה משותפת, לשני הכיוונים, ייבוא וגם ייצוא, קצרה ואפשרית.
שהרי כבר אמרנו, Food Connect Hearts.
קצת נתונים מספריים:
מר אליג'ן אילמז', נשיא התאחדות היצואנים, הוסיף ואמר (באמצעות דוד, המתורגמן הטורקי-ישראלי שישב לצידו),
כי ב- 13 השנים האחרונות, היקף הייצוא מטורקיה לישראל גדל מכ- 2 מיליארד דולר לכ- 4.4 מיליארד דולר, עליה של כ- 113%.
במהלך שנת 2017 לבדה, גדל הייצוא בכ- 30% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
הוא ציין כי הגדלת היקפי הייצור בטורקיה אפשרית לחלוטין, וכי ייבוא מוצרי מזון מטורקיה לארץ, יהווה בסיס לחימום מערכת היחסים בין המדינות.
עסקי הסחר בין ישראל לטורקיה טובים גם על רקע הקירבה הגיאוגרפית בין השתיים, והפוטנציאל לפיתוח העסקים, רב.
הוא ציין שמסיבת עיתונאים זו כונסה על מנת לייצר בסיס להגדלת היקפי הייצוא למדינת ישראל.
ביום ראשון הקרוב, יגיעו לארץ כ- תעשיינים טורקיים, אשר יציגו את מרכולתם ואת מוצרי המזון שלהם בתערוכת מזון.
המוצרים העתידיים להיות משווקים בישראל:
פסטות טורקיות, שלגאם– משקה מיץ לפת חריף וטוב, קפה טורקי אוריגינל, רחת לוקום מסורתית, כנאפה משובחת, פירות יבשים, אגוזים, דגים מעושנים, אורז, קמח, שימורים, תבלינים שמן זית, ג'זרייה– שהינו קינוח טורקי מסורתי המבוסס על גזר מגורד, קוקוס קלוי, פיסטוקים (ובסוד אספר לכם שאחת ממארגנות הכנס "מהצד הטורקי", סיפרה לי שלקינוח זה יש השפעה חיובית על החשק המיני…)
האלטרנטיבות הטורקיות צפויות להוזיל את עלויות המוצרים לצרכן הישראלי בעשרות אחוזים, שכן עלויות הייצור נמוכות משמעותית.
מגוון המזונות הטורקיים העתידים להיות מיובאים לארץ
ביום ראשון, ייערכו אירועי טורקיה ויריד מזון במתחם התחנה בירושלים, (26.11.2017),
וביום שני, הם ייערכו במתחם התחנה בתל אביב.
בהמשך השבוע יתקיימו פגישות נוספות במעמד שר הכלכלה הטורקי.
מטרתו המרכזית של יריד האוכל היא להכיר לצרכן הישראלי את הטעמים הטורקיים.
היריד ילווה בהופעה של להקה טורקית אותנטית ואקלקטית, ששמה לה למטרה לחבר בין שלוש הדתות. הופעה זו תהווה גשר בין התרבויות.
ולאן כל זה לוקח אותי?
מלבד שלל הטעמים, בדגש על דברי המתיקה: כנאפה, רחת לוקום ועוד, אני רואה כאן פוטנציאל מעניין לייבוא חומרי גלם לעבודתי בעיצוב עוגות בבצק סוכר.
כבר במהלך מסיבת העיתונאים, יצרתי קשר אפשרי בנוגע לייבוא צבעי מאכל, מוצרי קמח לעוגות ועוד.
כרגע, נראה לי ששוק בצק הסוכר עדיין אינו מפותח דיו בטורקיה.
אז לאחר מחשבה קלה, נראה לי שאחבר בין היצואנים הטורקיים ליבואנים העוסקים בתחום האפיה בארץ, ואשר מולם אני עובדת.
ואני?!
אני אישאר לפחות עוד קצת תחת כובע "מעצבת העוגות", ואהנה מהעשייה הזו.
זו אני בדרכי למסיבת העיתונאים (קרדיט על הצילום: הבן שלי)
ואתם?!
אתם מוזמנים ללכת ליריד האוכל ולבדוק אותו מקרוב, ולספר לי כאן בתגובות איך היה.
ובעיקר אתם מוזמנים לפגוש אותי ואת העשייה שלי, יותר מקרוב, ולעקוב אחריי בפייס.
ניפגש,
נגה