הודיה כהן: תפריט לתזונה ביום קמפינג

הדיאטנית הודיה כהן מסבירה, כך תתארגנו ליום של אכילה מחוץ לבית הכולל לינה באתר קמפינג ותימנעו מאכילת חטיפים מיותרים

אז החלטתן לצאת לבילוי משפחתי בטיול מחוץ לבית כולל לינה באתר קמפינג. המטרה: להימנע מאכילת חטיפים עתירי מלח ושומן ולהצליח לגוון את האכילה סביב המדורה.

לפני היציאה לטיול אני ממליצה לעשות רשימה מסודרת של הארוחות המתוכננות ובהתאם לבצע קניות.

על מנת להימנע מבזבוזים אני ממליצה להביא מראש כמויות דגנים/קטניות בתוך צנצנות קטנות, או שקיות רב פעמיות. תבלינים ניתן לערבב מראש, ולהכין מעין "תיבולית" לתבשילים המתוכננים.

פנקייק יוגורט לארוחת בוקר

תפריט לדוגמה לתזונה ביום קמפינג:

ארוחת בוקר

לפני יציאה למסלול של מספר שעות, מומלץ לאכול ארוחה מזינה ומשביע. אחת מחוויות הלינה בשטח הינה הבישול "בתנאי שדה" על אמגזית קטנה. יש מעין טעם אחר לאוכל בטיולים אז בואו ננסה להפיק את המיטב מהחוויה.

פנקייק יוגורט

2 כוסות קמח תופח

2 ביצים

2 יוגורט דנונה Light&Free בטעם עוגת תפוח/אפרסק

שמן-לשימון המחבת (לפי מידת הצורך)

להגשה- פירות חתוכים, דבש/מייפל/סילאן

אכילה בשטח

על מנת לחסוך סחיבה מיותרת של ציוד על הגב, ממליצה לארגן מראש כריכים עדיף מקמח חיטה מלאה/כוסמין מלא עם אבוקדו/גבנ"צ/ ביצה קשה/טחינה. כמה כריכים? תלוי משך זמן טיול, גיל ותיאבון.

בנוסף הכינו גם קופסת ירקות שטופים ומוכנים לאכילה.

 

נשנושים בדרך

פירות יבשים (עדיף אורגני) וסוגי אגוזים שונים

חזרה לאתר קמפינג

לרב החזרה בשעות הצהריים המאוחרות, הבטן מקרקרת ויש עוד זמן עד להכנת ארוחת הערב. על מנת להימנע מאכילה "מיותרת" מכל הבא ליד או לפה. ממליצה לאכול יוגורט דנונה Light&Free בטעם שאוהבים לצד גרנולה ביתית / קנויה ולהתחיל להכין את ארוחת הערב, כשאנחנו עם בטן "לא מקרקרת".

דנונה Light & Free. צילום: יח"צ

ארוחת ערב

פויקה קטניות

אחת התלונות על "קטניות" שדורשות המון זמן בישול. הפתרון שאני מציעה מאוד פשוט, בסוף ארגון ארוחת הבוקר, להשרות את הקטניות בקערה מכוסה במים או להכניס לתוך בקבוק ולמלא במים ולסגור. עד הערב הקטניות יעברו התרככות שתקצר מאוד את זמן הבישול.

מצרכים:

4 תפו"א

4 גזרים

1 בטטה

2 בצלים

שורש סלרי

שורש פטרוזיליה

2 קולורבי

6 שיני שום

4 כפות שמן זית

כוס עדשים שחורות לאחר השרייה

כוס עדשים ירוקות לאחר השרייה

כוס גרגירי חומוס לאחר השרייה

כוס קינואה/ כוס גריסים

תיבול- כף כורכרום, פלפל, כפית מלח, כף פפריקה

אופן הכנה:

חותכים גס את הירקות, שמים בסיר פויקה את השמן זית, מערבבים עם הירקות 2-3 דקות, מוסיפים את שאר הדגנים והקטניות, בוחשים, מתבלנים, ממלאים מים עד קצת מעל גובה הירקות. מכסים- כשעה-שעה וחצי בישול.

מה עושים בזמן הזה? חותכים סלט ירקות, מכינים טחינה טעימה, מוסיפים חציל עטוף באלומיניום למדורה (הכי טעים חציל אמיתי "על האש") ומכינים "קינוח למדורה", והפעם לא מרשמלו על שיפוד.

תפוח עץ "אפוי" במדורה

מתכון:

כמות תפוחים כמספר המטיילים.

מרוקנים בזהירות את הליבה של התפוחים אבל- לא באופן מלא. משאירים צד אחד סגור (שהמילוי לא ינזל החוצה).

ממלאים בפירות יבשים ואגוזים (אם נשאר משהו מהטיול היומי מוסיפים למלית) החתוכים גס המתובלים בקינמון ומעט סוכר חום, מומלץ לסחוט לימון או תפוז (אם השקעתם בפומפייה לטיול תתפנקו בגרידת הדרים).

לצפות היטב בנייר אלומיניום ולהניח במדורה.

כ- 20 דקות עד ריכוך התפוחים.

הודיה כהן

עם הודיה כהן תוכלו ליצור קשר דרך עמוד הפייסבוק שלה