דל בורגו: הסלט הערבי הטעים בסביבה

אם חשקה נפשכם בארוחה טובה תמצאו מנה כלבבכם בבראסרי דל בורגו. באנו בשביל הקרפצ'יו אבל נשארנו בגלל הסלט הערבי הכי טעים בסביבה

בראסרי דל בורגו. צילום: אסף קרלה

כשאני מגיעה למסעדה שהמיתוג שלה הוא "קפה, בראסרי, בייקרי" אני לפעמים רבות נכנסת לאי שקט קולינרי שכן קפה זה קפה, בייקרי זה מאפים ובראסרי, שהתרגום שלה מצרפתית הוא "מבשלה", זו מסעדה שאוצרת הבטחה לתפריט קטן אבל סופר איכותי לצד אלכוהול מנחם. אז אני שואלת את עצמי, אלה – מה הם יודעים לעשות? אם לאפות אז תאפו ואם לבשל אז תבשלו אבל איך שני הדברים הללו מתלכדים לידי ישות אחת עם אינטגריטי קולינרי גבוה? אך אני בעיקר אוהבת להיכנס למקום שכזה ולגלות שהחרדה הקולינרית שלי לשווא צפה והטרידה את אונת המוח השמאלית. וכך בדיוק היה כשביקרתי במסעדת דל בורגו על צוק חוף הים בהרצליה.

בראסרי דל בורגו היא שילוב קולינארי מנצח של בייקרי  ובראסרי המאגד עולם עשיר בטעמים: ארוחות בוקר מגוונות, ארוחת צהריים וערב בטעם צרפתי לצד איטלקי.

בראסרי דל בורגו. צילום: אסף קרלה

מי שעומדים מאחורי בראסרי דל בורגו  הם  אלונה בורמן וקובי ביטון שהחליטו לשנות כיוון בחיים ולהגשים חלום ישן. בורמן עזבה קריירה מפוארת וארוכת שנים בהייטק וביטון בוגר לימודי בישול בתדמור שעסק בשנים האחרונות בתחום השיפוצים. ההכרות ביניהם נוצרה לפני כ-4 שנים כאשר ביטון שיפץ את ביתה של בורמן, מה שהוביל להקמת העסק המשותף – בראסרי דל בורגו.

בראסרי דל בורגו. צילום: אסף קרלה

נהוג לחשוב, שהפסיקה לגבי איכותה של מסעדה, תיקבע מיד לאחר הגשת המנות הראשונות. ואכן, בדל בורגו המנות הראשונות התניעו חווית אכילה מאוד חיובית בצהרי היום. הסלט הערבי היה מושלם, לא פחות. העגבניות התמירות ומלאות הענווה לצד המלפפונים הזקורים ומלאי הגאווה, האלכימיה של הלימון ושמן הזית שנוצקו מדודים היטב, הובילה למסיבת ים תיכונית, תת לועית, מענגת ומספקת עד בלי די.

בראסרי דל בורגו. צילום: אסף קרלה

בטח תגידו, מה הבעיה? כולה סלט ערבי. אז זהו, שבתאוריה אתם צודקים אבל גם בסלט הפשוט לכאורה הזה שכולנו מכינים מדי יום, או שמביאים את הרכיבים לכדי מצב של כלים שלובים מושלמים או שלא. דל בורגו דייקו את הסלט הזה באופן שמעורר געגועים עזים לאימפריה העותומאנית במלא הדרה. סלט מושלם. גם המנה השנייה שהוגשה כמנה ראשונה הייתה נהדרת, קרפצ'יו סלק – פרוסות סלק מאודה עם שברי גבינת פטה ואגוזי מלך קלויים, מטובלים ביד רגישה ומוגש במראה אסתטי שהולידו מנה יצרית, פועמת ומלאת חן בגווני אדום עמוק. תענוג.

בראסרי דל בורגו. צילום: אסף קרלה

כמנה עיקרית הזמנו אנטריקוט 350 גרם, ברוטב יין שמוגש עם ירקות צלויים בגריל. הבשר היה רך ואוורירי, הירקות צלויים במידה הנכונה. המנה העיקרית השנייה הייתה פרגיות קוריאניות (מה למען השם יש לפרגית לחפש בקוריאה?) והיא הייתה קצת פחות יצרית מהמנות שקדמו לה אבל זו יכולה להיות גם תוצאה של סדר ההגשה כי עד שהקוריאנים הגיעו לשולחן כבר מלאו אסמנו במנות שקדמו לה ולכן יש מצב שלא קיבלה הזדמנות שווה להתחרות באחיותיה. את הארוחה המצוינת של דל בורגו חתמנו עם טירמיסו גבינת מסקרפונה שהחליק בגרון כמשי הודי מובחר, טעימה ולא מתוקה יתר על המידה, בת זוג מושלמת לדייט חורפי עם אספרסו קצר.

בראסרי דל בורגו. צילום אסף קרלה

ולסיכום: צוק נאה לחוף הים של הרצליה, מרפסת רחבה ממנה ניתן להשקיף על המפרשיות השוות לאיטן, אוכל יצרי, מדויק ומוקפד. חוזרת לשם בשמחה בכל יום בשנה.

בראסרי Del Borgoרמת ים 60 הרצליה, (סמוך למלון דניאל), טלפון: 09-7898181, www.delborgo.co.il