בואו נתחיל מהסוף.
בשביל להכין קנולי אתם צריכים את הגלילים שעל שמם נקרא המאכל המדהים הזה.
אלו הגלילים……. אפשר לקנות אותם בחנויות למוצרי אפיה ובישול .
עכשיו שיש לנו גלילים אפשר להתחיל.
כמה מילים על קנולי :
קנולי הוא מאכל דרום איטלקי , נפולי וסיציליה .
כמו הרבה מאוד מאכלים באיטליה ,הכינו אותו במיוחד לפסטיבל של איזה קדוש (תמיד הפסטיבלים הם על שם קדוש כלשהו ויש להם מליונים …..) אבל הוא כל כך פופולארי ואהוב שמכינים אותו ואוכלים אותו בכל השנה.
הצורה שמקבל המאכל הזה היא גליל ארוך ומשם מגיע שמו – קנולו – (קנולי ברבים) .
האיטלקים ממלאים אותו בדרך כלל בריקוטה,סוכר וקליפות הדרים מסוכרות וקצוצות ולפעמים גם מוסיפים לו שבבי שוקולד.
אני מוצאת שמילוי הריקוטה כבד מידי עבורי לכן שיניתי את המילוי ו"הקללתי" אותו.
מה
לקרם ריקוטה
שמנת מתוקה
2 כפות א. סוכר שטוחות
150 גרם ריקוטה
וניל
להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר. לאחר מכן, להוסיף ולקפל בעדינות את הריקוטה והווניל.
להכניס את הקרם לתוך שקית זילוף ולהניח במקרר עד לשימוש
בצק הקנולי
1 כוס קמח לבן
כפית קקאו
30 גרם חמאה מומסת
מעט מלח
גרגרים ממקל וניל או כמה טיפות ווניל
1/4 כוס יין מרסלה או שרי (אפשרי יין לבן או אדום).
1 כף גדושה של סוכר
כפית חומץ בן יין
מערבבים את כל היבשים ומוסיפים את כל הרטובים .
לשים את הבצק עד שמתקבל בצק נעים וחלק.
על משטח מקומח מרדדים לעלה דק מאוד וקורצים עיגולים בקוטר של כ-8-10 ס"מ. כדאי – לא חובה – למתוח כל עיגול כזה בידיים לצורת אליפסה.
מלפפים כל עיגול כזה – לאורכו- על גליל המתכת ומדביקים את קצותיו במעט מים. מהדקים היטב שלא ייפתח בטיגון.
על להבה בינונית מחממים מחבת רחבה ומוסיפים שמן צמחי (לא זית) בעומק של כ- 2 ס"מ. מתחילים לטגן כשה"תפר" של הקנולי נמצא למטה.
לא להתרחק מהמחבת כי הטיגון אורך זמן קצר מאוד (דקה או שתיים) הופכים את הקנולי בשמן, וכשהם משחימים ומטוגנים, מוציאים בזהירות לנייר סופג.
לאחר כמה דקות, כשהם מתקררים , מחלצים בעדינות את הבצק מהגלילים.
ממלאים בקרם הריקוטה.
אפשרי לטבול את קצוות הקנולי בגרגרי שוקולד או בשוקולד מגורר.