לאחרונה הוזמנתי לאירוע במסעדת קמאו CAMEO שממוקמת במתחם התחנה בתל-אביב (נווה צדק), המציע חוויית בילוי בלתי רגילה וזאת בהשראת העולם הקולינרי ועולם הלילה גם יחד.
Cameo מביאה לתחנה אוירה חדשה ורעננה. החל ממסעדת שף עם מטבח ים תיכוני, דרך הלאונג׳ בר המפואר והמושקע ואל המרפסת הפתוחה והמרעננת.
הבילוי בקמאו הוא חוויה תל אביבית רב חושית של קולינריה משובחת ואנרגיה שזורמת מכל פינה. מהכניסה למסעדה, הקווים העגולים והעיצוב המוקפד, מחבקים את המבקר במקום ומושכים אותו פנימה, דרך קיר הבקבוקים המרהיב, הספות המעוצבות, תקרת התמונות המהפנטת ועד לחלל השירותים המעגלי המיוחד.
המקום משדר סקס-אפיל מאופק ואלגנטי ורומנטיות כאחד.
המקום מציע 4 ברים שונים מעוצבים להפליא- שניים בחלל המסעדה ושניים בחצר הכוללת בר חיצוני מרכזי ועגול המהווה מקום מושלם לדרינק עם חברים, ובר נוסף ארוך במרפסת הלבנה והקלילה שנותנת לאורחים הזדמנות ליהנות מהאוויר הפתוח ומהבריזות שמגיעות מהים שנמצא ממש בסמוך.
תפריט האלכוהול כאן עשיר במיוחד ומגוון מאוד. פה תמצאו את כל סוגי האלכוהול שחשקה נפשכם: בירות, סוגי קוקטיילים מכל העולם, יינות לבנים ואדומים, וויסקי משובח, ברנדי, רום, טקילה, וודקה, ליקרים ועוד.
ואי אפשר להתעלם מהאמבטיות המעוצבות שנמצאות במסעדה. הם לא לתפאורה והאווירה במקום, ואל תדאגו גם לא מתרחצים בהם לעיני כל… – במהלך הלילה כשהאווירה במקום שמחה ועליזה, ממלאים את האמבטיות בקוביות קרח והמון פחיות ובקבוקי אלכוהול
תפריט המסעדה של השף אריק ווקיל, (ננה בר) כולל מגוון מנות מהמטבח הישראלי והים תיכוני החדש וגם מנות ממטבחים שונים, המבוססות על חומרי גלם טריים ואיכותיים. המנות מוגשות באלגנטיות עם הקפדה על הפרטים הקטנים, נדיבות וטעימות ביותר.
את הארוחה התחלנו עם:
בורטה טרייה – גבינת בורטה, עגבניות שרי צבעוניות, זיתי טאסוס, בצלצלי שאלוט, בזיליקום ובלסמי. 67 ש"ח
ארטישוק צלוי – סלט עגבניות, בצלצלי שאלוט, גבינת טולום, קרם זיתים ובוטנים. 54 ש"ח
סלט פאפייה חריף – שורשים, פאפייה, בוטנים, נענע, כוסברה ורוטב טום סאם. 64 ש"ח.
קרפצ'ו פילה בקר – קוויאר בלסמי, קוביות אננס, עלי רוקט ופרמג'ו. 64 ש"ח.
ריזוטו – דלעת פורצ'יני וכמהין. 76 ש"ח
פילה מוסר ים – קרם שורש סלרי, כרוב צלוי, תרד, שאלוט חרוך וחמאת יוזי. 136 ש"ח
פילה בקר – מוגש על גרטן תפוחי אדמה, בטטה וסלק בציר בקר. 148 ש"ח
פסטה חונקי כמרים – רצועות פילה בקר, אספרגוס, שרי מיובש ומח עצם בציר בקר ופטריות פורצ'יני. 87 ש"ח
ולסיום הארוחה טעמתי את קינוחי הבית המצויינים:
שוקולד משוגע – קרמבלס, גנאש שוקולד חם ומקרונים. 52 ש"ח
עוגת גבינה – קרם פרש ודובדבני אמרנה. 42 ש"ח.
מאחורי ה- Cameo עומד איש העסקים אושרי גבאי, העומד בראש אחת מקבוצות חיי הלילה והמסעדנות המובילות בישראל.
על התכנון והעיצוב של המקום אחראים שחר וייס וניר רן, אשר בחרו להעניק למקום מראה בהשראת תקופת הרוקוקו. תקופת הרוקוקו (מאה 18) התאפיינה בחופש יצירתי ומחשבתי והלך הרוח היה של נועזות ופריצת גבולות בשילוב של הומור עצמי ורצון ליצור דברים חדשים. החלל המרכזי של המסעדה נחצה ע"י קו מעוגל וזורם שעליו מוצגות תמונות ברוח התקופה. בדים בגוונים של בורדו יין, קירות בטקסטורה מוזהבת ומסגרות הברונזה בשילוב גופי תאורה קריסטליים מעוצבים המפיצים תאורה "חמה" מעניקים מחד תחושה יוקרתית ומהודרת אך יחד עם זאת ביתית נעימה ומזמינה.
חצר המסעדה, צפויה להיות המרענן הרשמי של תל אביב בחודשי הקיץ, משמשת כלאונג' פתוח וקיצי ומרוצפת דק עץ, בו נטעו עצי זית. החצר כוללת ספות וכורסאות ישיבה מזמינות, מעליהן אפריונים המעניקים תחושת פרטיות.
התכנון והעיצוב של – Cameo הינו חדשני, נועז ולא מתבייש למתוח את הגבולות. שימוש במגוון של חומרים טקסטורות וצורות שיחד יוצרים הרמוניה לא שגרתית כזו שלא מגלה את הכל בפעם הראשונה.
פירוש השם קמאו נלקח מעולם הקולנוע ומתאר הופעה חטופה של כוכב ידוע או במאי בסרט, כמו שעשו היצ׳קוק, ספייק לי וטרנטינו. בחירת השם מתקשרת לאווירה במקום – אווירה אינטימית, זורמת ומעוצבת, עם שלל הופעות אורח שמפתיעות את האורחים ומוסיפות לחווית הבילוי ב Cameo מציע שילוב מרתק בין מטבח קולינארי משובח, לאונג׳ בר, הופעות חיות וישיבה נעימה במרפסת החיצונית, תחת כיפת השמיים.
Cameo מתחם התחנה, תל אביב.
שעות פעילות:
ב-ש -19:00 -אחרון הלקוחות
טלפון להזמנות 03-558-9855
במקום מגרשי חנייה בתשלום.
לאתר הבית של קמאו – כאן בקישור – http://www.cameotlv.co.il/
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היח"צ
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא