B.G.99 – בר/מסעדה על הטיילת בחוף בת-ים

בשעות בין ערביים, כשתחילת סיממני השקיעה באופק, בריזה נעימה באוויר ובטיילת המטופחת, מטיילים להם , ילדים, הורים וגם תיירים, הגענו  לביסטרו -בר/ מסעדה.

מסעדת B.G.99, בבעלותו ובניהולו של תום לינק ובסקי, הינה ביסטרו-בר/מסעדת שף, הנמצאת על הטייל #בחוף בת-ים, בפתחו של מלון ליאונרדו. (מה שהיה עד לא מזמן מסעדת אל-גאוצ'ו).
המסעדה ממוקמת במקום מצויין על הטיילת, כשממש ממול, מעברו של הכביש, חנייה גדולה וללא תשלום. מכל מקום במסעדה ניתן להשקיף לנוף הנהדר, לשקיעות קסומות ורומנטיות ולהנות מהבריזות הנעימות.
בניצוחו של השף משה בדישי והסו-שף פאבל קאצ'ר, מציעה המסעדה חווייה קולינרית יוצאת דופן עם דגש על איכות חומרי הגלם ובהדגשה צבעונית ומוקפדת במיוחד של המנות המוגשות. במקום שירות אדיב ביותר.
המטבח במסעדה משלב בין טעמים ים תיכוניים לבין טעמים אסייתים.

במקום גם בר משקאות, המציע מבחר ענק של משקאות אלכוהוליים ותפריט יין איכותי.

במסעדה, חלל המאופיין באווירה רומנטית ואינטימית, מחוץ למסעדה משתרעת לה מרפסת רחבת ידיים, המשקיפה אל הטיילת והים.

במסעדה גם #חדר אירועים פרטי V.I.P. יפהפה, מושקע בטוב טעם ואינטימי, המתאים לעריכת אירועים פרטים ומיוחדים עד 25 סועדים.

גילוי נאות: הייתי אורחת במסעדה.

עם שקיעה מדהימה, ורוח ים נעימה פתחנו את הארוחה עם טעימות של יין לבן ואדום.

מבחר מנות ראשונות הוגשו לנו לשולחן:

לחם הבית עם מגוון מטבלים

סלט קפרזה BG99 סטייל – שרי, קונפי עגבניה, רוקט, בצל סגול, מוצרלה, שמן זית, חומץ בלסמי וקרוטונים – סלט מצויין, טעים ופריך – ממליצה

פטריות טמפורה – שרימפס, צ'ילי, מיונז ופטריות – המנה טרייה, קריספית ומאוד מפתיעה בטעמים – לא לוותר על המנה – מצויינת

"פיצה" פילה בקר – קרפצ'ו פילה בקר על טורטיה, פלפל חריף, פרמז'ן, בזיל, קונפי עגבניות וגבינת פטה

קליפורניה "אין סייד אאוט" – שרימפס מאודה, סלמון, אבוקדו, בצל ירוק, גבינת פילדלפיה במעטפת טוביקו – לא הספקתי לטעום… חברי לארוחה התלהבו מאוד מהמנה…

סאן שיין רול – סלמון, אבוקדו, אספרגוס עטוף באצות נורי וסלמון טמפורה – המנה לא רק שהיא נראת יוצאת מהכלל, אלה גם טעימה ומפתיעה – אני בשביל המנה הזאת הייתי חוזרת למסעדה

סביצ'ה בס הסלע – רצועות דג כבוש, לימון, כוסברה, פלפלים, אבוקדו וטורטיות

פטה כבד מוגש עם ריבת צימוקים, טבעות בצל, ג'לי יין לבן וטוסטונים – המנה מאוד טעימה – ממליצה

מנת השף – טרטר סלמון אסייתי, סלמון קצוץ, כדורי אורז מטוגנים בטמפורה, עירית, רוטב פונזו וספייזי מיונז – המנה היא חגיגת טעמים, מצויינת, פריכה  ועסיסית – ממליצה מאוד

המנות העיקריות לבחירה:

נתחי אנטריקוט – שיפוד נתח אנטריקוט, מח עצם מוגש על מצע ירקות בגריל ופוח אדמה אפוי – המנה מאוד טעימה, הבשר עשוי היטב, רך וטעים – לא לוותר על המנה –  וזאת עוד מנה שתחזיר אותי למסעדה – ממליצה מאוד

לברק שלם בתנור – ברוטב חמאה, לימון ועשבי תיבול – הדג עשוי היטב, טרי ומאוד טעים – ממליצה – לא לוותר על המנה

שרימפס חציל קלוי – חציל קלוי, יוגורט, שמנת ופטרוזיליה – לא אוכלת שרימפס – חברי לארוחה התפעלו מאוד מהטעמים של המנה

סלט ירוק, טרי ומטובל היטב

ריזוטו סלמון – ארז איטלקי מבושל בשמנת עם מבחר ירקות גינה, אגוזי מלך ונתח סלמון צלוי – המנה הייתה מעולה – ממליצה

בקינוחים היה לנו:

סופלה שוקולד חם עם כדורי גלידה בטעם וניל

עוגת גבינה ביתית אפוייה

כדור שוקולד מתפוצץ

קנלונצ'י במילוי קרם עוגיות

מילפוי ברולה ברוטב כרמל

לקראת סופי השבוע, בשעות הערב המאוחרות, הביסטרו-בר/מסעדה לובשת חג – עמדת הדי ג'י מאויישת, והאווירה במקום הופכת לתוססת ושמחה.
שעות פעילות המסעדה:
א-ד 12:00 – 2:00
ה- שבת 12:00 – 3:00
עסקיות מוגשות בין השעות:
א – ה' 12:00 – 18:00
כתובת המסעדה: רחוב בן-גוריון  99, בת-ים
טלפון להזמנת מקומות: 03-5515570
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא