כמה פעמים קרה לך שפתחת את הארון, בהית, תהית, ובסוף לקחת את הפריטים שרוב הזמן את לובשת ותוך כדי אמרת לעצמך "אוף, חייבת לעשות קניות, אין לי מה ללבוש"? כנראה שלא פעם ולא פעמיים. "אין לי מה ללבוש" הוא משפט שאני שומעת הרבה והוא אחד הסיבות שרבות פונות אלי בתקווה שאפתור מצוקתן האופנתית.
יש מספר סיבות ל "אין לי מה ללבוש", שאחת המרכזיות היא אי מיקסום הפוטנציאל הטמון בארון ושימוש רק בחלק קטן מאד מהבגדים בו. קורה לי אין ספור פעמים שאני מגיעה לארון של לקוחה ובפשפוש קל מוצאת שם אוצרות אופנתיים שהיא כלל לא ידעה שיש לה, שיכולים לשמש אותה מאד והיא חשבה שהפתרון היחיד הוא לקנות עוד ועוד בגדים.
אז איך לגלות את האוצרות החבויים אי שם בעומק הארון ואיך למקסם את הפוטנציאל הקיים במלתחה שלך? הנה 9 המלצות לעשות סטיילינג לארון
1. היי מוכנה להשקיע זמן ומחשבה
למקסם את הפוטנציאל של המלתחה שלך דורש השקעה של זמן וגם מחשבה. היי מוכנה לכך ופני לזה זמן. לא צריך להיבהל, זה לא משהו שצריך לעשות פעם בשבוע. פעם בחצי שנה, לקראת תחילת עונה, בהחלט יכול להספיק.
2. עשי סדר בארון
על מנת למקסם את הפוטנציאל, צריך לדעת מה הפוטנציאל, – מה יש בארון, אבל כל מה שיש בארון.
כבר כתבתי על הנושא, ועכשיו בקצרה: הוציאי את הכל, ואז מייני – דברים בלויים, קטנים/גדולים מידי, פריטים שעבר זמנם העבירי לויצ"ו/מחזרי לסמרטוטים/זרקי. פריטים שאת לא לובשת אך הם יקרים לליבך או לכיסך – העבירי לבוידעם. כך שמה שנשאר זה אך ורק פריטים לבישים, מחמיאים וטובים.
מומלץ להכין רשימת מלאי עם כל הפריטים, והמצטיינות יכולות לצלם הפריטים ולשמור ואף להעלות לאפליקציות אופנתיות חביבות כמו STYLEBOOK APP.
3. לא לשכוח את האביזרים
כל הנעליים, שרשראות, חגורות, עגילים גרביונים וכו הם חלק בלתי נפרד מהמלתחה וגם הם זקוקים לרענון ולסדר.
4. לכבות את הטייס האוטומטי
המוח שלנו עצלן, הוא אוהב דברים ידועים והרגלים מוכרים, חידושים ושינויים דורשים ממנו להתאמץ והוא פחות בקטע. ולכן יש לנו את אותם הרגלים ישנים של לבוש, את אותו לוק שממחזרים שוב ושוב, את הטייס האוטומטי שמלביש אותנו באותה צורה בכל בוקר, זה חוסך זמן והשקעה – אבל זה משעמם וגורם לנו לא לנצל את המלתחה שלנו. לכן אחד הדברים שחייבים לעשות זה לכבות את הטייס האוטומטי, להפסיק להתלבש בלי לחשוב קודם, להפסיק ללבוש את אותם פריטים כל הזמן. לעצור ולראות איך אפשר לעשות את הדברים אחרת, חשבי שזאת פעם ראשונה שאת מתלבשת ופעם ראשונה שאת רואה את הפריטים שיש לך בארון וצרי מראה שונה ממה שאת רגילה. כן, אני יודעת, זה לא פשוט, לכן כדאי לעשות את זה בצעדים קטנים, בכל פעם שאת מתלבשת עשי משהו אחד בלבד אחרת ממה שאת רגילה: זה יכול להיות שילוב של צבעים, הוספה של פריט/אביזר שלא השתמשת הרבה זמן.
5. 80/20 זה OUT
עקרון הפארטו הידוע ומעצבן עובד בדרך כלל גם במלתחה ויוצא שלרוב לובשים 20% מהמלתחה שלנו 80% מהזמן מה שאומר שעיקר המלתחה נשאר ללא שימוש. הרצוי הוא להפוך את ה- 80% המיותמים לאלו שנלבשים 80% מהזמן, לפחות.
איך עושים? שימי לב אילו פריטים את כל הזמן לובשת, ולתקופה מה שימי אותם בצד ואל תלבשי אותם. והוציאי מאי שם את אלו הנשכחים ולבשי רק אותם. זה יהיה יותר קשה בהתחלה כי תצטרכי לשנות את ההרגלים הקבועים ולחשוב מחדש על מראות שונים, אך עם הזמן יהיה יותר קל והרבה יותר מהנה להתלבש קצת אחרת.
6. קבלי השראה
נניח שאחרי הסדר שעשית בארון ומצאת כמה פריטים נשכחים ומקסימים בארון, אך לא יודעת כיצד לשלב אותם במראה. נסי את הרשת החברתית המצויינת לתמונות ולאופנה PINTREST, פשוט כתבי את תיאור הפריט (למשל אם יש לך חולצת משבצות ירוקה כתבי באנגלית PLAID GREEN SHIRT ) ותקבלי הרבה תמונות עם מראות שונים בהם משולבת החולצה. אני מאד ממליצה לשוטט באתרי אופנה,ק טלוגים, דפי פייסבוק וכו ולהסתכל על מראות שונים ומגוונים, זה תמיד מעורר השראה ונותן הרבה רעיונות.
7. MIX AND MATCH
אחרי שהטייס האוטומטי שלך כבוי, קיבלת השראה ורעיונות למראות שונים ומגוונים, צרי מראות שונים מהפריטים הנשכחים, אל תחששי להוסיף צבעים, טקסטורות ולשלב בין סגנונות – זה רק יעשה את הכל מעניין ומסוגנן יותר. נסי שילובים חדשים ומעניינים.
לאחר תקופת מה בה לבשת רק את הפריטים האלו, הגיע הזמן לחזור לאלו ששמת בצד, אלו שלבשת כל הזמן ועכשיו לשלב בינהם לנשכחים. וכך תוכלי להגדיל עוד את הפוטנציאל הטמון במלתחה שלך.
8. זה הזמן להשלמות
כנראה שכבר יצא לך לקנות פריט כלשהו ואחרי זמן מה גילית שיש לך כבר משהו מאד דומה בארון וקנית כי לא היה לך מושג מה יש לך כבר? עכשיו זה לא יקרה, כי אחרי שאת כבר יודעת בדיוק מה יש לך במלתחה, הקניות שלך יהיו יעילות ומדויקות ותוכלי להשלים בדיוק את מה שחסר לך ולא סתם עוד פריטים מאותו דבר.
9. ושוב זה יקרה
אחרי שאת יודעת בדיוק מה הארון שלך מכיל לקיץ, קיבלת השראה, והצלחת לשלב בין כל הפריטים, בא החורף וצריך לחזור על התהליך מהתחלה על מנת שגם את פריטי החורף תדעי לנצל במקסימום, לגוון, לסגנן וליהנות, רק שהפעם זה יהיה יותר קל 🙂
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
* רוצה קבל עוד המלצות, טיפים ועדכונים על פעילויות שונות שאני עושה– לחצי כאן להצטרפות לרשימה שלי
* להצטרפות לפייסבוק שלי לחצי כאן (לייק יתקבל בברכה :->)
דניאל לוזון, סטייליסטית
http://onlystyling.co.il/
סטיילינג בליווי אישי