בוואריה של בננה ושוקולד מריר

מאז ומתמיד אני זוכרת את הביסקוויט המלבני האלמותי הנקרא "פתיבר" עם הצדדים העגולים שתמיד תמיד  הייתי מכרסמת אותם ומיישרת את הביסקוויט  ואז מורחת עליו כמות נכבדה  של שוקולד וסוגרת אותו לסנדוויץ' טעים ומתוק . אבל הפתיבר הוא לא רק לנשנוש טעים ומתוק , הוא אחד מאבני הדרך של עולם הקינוחים הישראלי – מעוגות גלידה, עוגות ביסקוויטים, בסיס נהדר לקינוחי כוסות ועוגות גבינה עם פירורים  וכלה בכדורי שוקולד במגוון טעמים וורסיות (אפילו כשהתיתי הייתה קטנה הייתי מרסקת לה פתיבר בתוך הפירות ) . ואחרי שנים של הטעם המוכר הושקו לאחרונה שני טעמים חדשים ונפלאים  – קרמל ושוקולד מריר המשתלבים נהדר בשלל קינוחים שאנחנו כ"כ אוהבים. ואם על נוסטלגיה דובר אז אין כמו קינוח שזורק אותנו לשנות ה-80 העליזות – בוואריה אבל קצת שונה – בטעם עדין של בננה ושוקולד מריר , יאללה לעבודה.

11229378_10153252606226280_2624763296015425449_n

 

בוואריה גרסת 2015:

חומרים:

לבסיס העוגה:

250 גרם /שרוול פתיברשוקולד מריר

1 כוס משקה חלב בטעם בננה

לעוגה:

כוס וחצי משקה חלב בטעם בננה

5 כפות סוכר

חצי שקית סוכר וניל / גרגירים מחצי מקל וניל

375 מ"ל (מיכל ועוד חצי מיכל) שמנת מתוקה קרה

14 גרם (שקית) ג'לטין

3 חלמונים

להגשה:

סירופ שוקולד ואגוזים מלך קצוצים גס

 

אופן ההכנה: 

בסיר יוצקים את משקה החלב, סוכר, ווניל ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את האש וממיסים את הג'לטין בקערית עם מעט מהתערובת החמה ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב . את החלמונים שמים בקערית רחבה מעט ומוסיפים חצי כוס מהנוזל החם ובמטרפה טורפים  מהר מהר להשוואת טמפ' ומוסיפים בהדרגה לסיר תוך כדי ערבוב (לערבב, לערבב, לערבב אחרת תהיה לכם חביתה…) עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומצננים לטמפ' החדר.

מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה (עד להווצרות "פסים") ומקפלים לתוכה את תערובת משקה החלב והחלמונים .

מסדרים בתבנית מלבנית בינונית פתיבר טבול במשקה החלב (אם בא לכם קינוחים אישיים עגולים בכוסות  אפשר לטבול,לרסק ולהדק לתחתית) ויוצקים את תערובת הקצפת והחלמונים ומיישרים עם לקקן יפה יפה מלמעלה.

מקררים במקרר ל- 24 שעות (ואם זה דחוף אז למקפיא…ובעזרת סכין טבולה במים רוחתים ומנוגבת בכל פעם בנייר סופג  ומשחררים מהצדדים)  חותכים , מעטרים ברוטב שוקולד ואגוזים ומרביצים .

10406606_10153252606641280_772789646932598058_n

 

בתאבון 🙂