זה לא פשוט להכין פנקייק מושלם, אם יצא לכם כבר להתנסות בהכנת פנקייק אתם בטוח יודעים שמדובר באחד הקינוחים היותר אהובים על ילדים ומבוגרים כאחד, אך לא פעם התהליך של הכנת הפנקייק יכול להיות מייגע ולעיתים זה לא ממש יוצא כמו שאתם רוצים או רגילים להכין. הרבה פעמים גם לא ברור לנו איך יצא לנו פנקייק אוורירי ולמה הפנקייק הראשון תמיד מתפקשש לנו. אז כדי לעשות לכולנו טיפה סדר בבלגן החלטתי לכתוב כאן 8 טיפים שליקטתי עם הזמן, שעזרו לי להכין את פנקייקים.
חשוב לציין שיש המון מתכונים ברשת ואני לא מתיימרת לכתוב לכם כאן מתכון לפנקייק, אלא לתת כמה טיפים טובים שיעזרו לכם להבין איך להכין את מה שאתם בעצם רוצים כשאתם מכינים את הקינוח המתוק הזה.
אז מבלי לחפור יותר מדי בואו נתחיל…
1. אם אתם רוצים שהפנקייק שלכם יהיה אוורירי קבלו טיפ של מקצוענים – לאחר שהכנתם את הבלילה של הפנקייק, תנו לקערה לנוח לחצי שעה ואל תשפכו אותה ישר למחבת.
2. בצורה הבסיסית ביותר שלהם, פנקייקים מכינים משילוב של קמח, ביצים וחלב שיוצרים יחד בלילה, אותה אנחנו שופכים למחבת. החלב הוא המרכיב שיגרום לפנקייק שלכם להיות עבה או דק ככל שהתערובת תהיה יותר דלילה .
3. תקבלו את זה שהפנקייק הראשון שתעשו סביר להניח לא יהיה הכי טוב שלכם. הסיבה לזה לא בהכרח טמונה בכישורי הכנת האוכל הגרועים שלכם, אלא העובדה שלעיתים לוקח למחבת יותר זמן להתחמם, אז אל תתבאסו על עצמכם יותר מדי אם אתם רואים שהראשון לא הצליח.
4. אם שמתם כבר חמאה בבלילה שלכם אתם לא צריכים להגזים עם החמאה שאתם שמים על המחבת.
5. עדיף להשתמש במחבת טפלון על מנת לטגן את הפנקייקס מבלי שהם ידבקו למחבת וכך גם לא תצטרכו להוסיף יותר מדי חמאה/שמן. במידה ואין לכם מחבת טפלון כזה עליכם לשים מעט חמאה/שמן על המחבת לאחר כל פנקייק שאתם מכינים, וזה על מנת שהם ייפרדו מהמחבת בקלות ולא יידבקו כשתרצו להפוך אותם.
5. מידת החום הרצויה שאתם צריכים לחמם את המחבת היא להבה בינונית, אם תשימו להבה גדולה מדי השכבה החיצונית של הפנקייק תישרף והחלק הפנימי שלו ישאר נוזלי.
6. בהנחה ואין לכם מחבת פנקייקים שיש לו תבניות נפרדות, ואתם מתכננים להכין הרבה פנקייקים עדיף לכם לעבוד בצורה חכמה עם שתיים או שלוש מחבתות במקביל. סתם כדי לייעל את הזמן שלכם ולא להיטחן מול המחבת זמן רב עד שכל אחד מהפנקייקים מוכן.
7. החלק הכי קריטי בהכנת הפנקייק זה השלב שבו אתם הופכים אותו. כלל ברזל חשוב שתדעו שפנקייק הופכים רק פעם אחת והזמן הנכון להפוך את הפנקייק הוא כאשר אתם רואים הצטברות בועות על החלק העליון (לא שתיים שלוש בועות, אלא הרבה בועות). אתם יכולים להרים קצת את הצד של הפנקייק על מנת להסתכל איך הוא נראה מתחת ובמידה ואתם רואים שהצד התחתון זהוב הגיע הזמן להפוך אותו.
8. דבר אחרון – תבדקו את איכות המרכיבים שלכם! כולם אוהבים פנקייקים כי זה קינוח קל שאפשר להכין אותו בזריזות עם מעט מרכיבים. אבל אם אבקת האפייה שלכם לא בתוקף אתם תקבלו פנקייק שטוח ומגעיל במיוחד.