מבחר כלי המטבח בחנויות ובחנויות האינטרנט יכול לבלבל גם את הצופים המסורים ביותר של מאסטר שף. אז באילו כלים כדאי לצייד את המטבח ועל אילו כלים כדאי לוותר? להלן רשימה של שבעה כלי מטבח בסיסיים שישמשו אתכם בנאמנות ויעזרו לכם לתרגל את יכולות הבישול והאפייה.
1. מחבת נירוסטה בגודל בינוני
שוק המחבתות מציע כמה אפשרויות: מחבתות נירוסטה (אל-חלד), יציקה, טפלון ומחבתות קרמיות. המחבת המומלצת לבשלן המתחיל היא מחבת נירוסטה בקוטר של 24–26 ס"מ, רצוי ממותג איכותי כמו archosteel. מחבת נירוסטה תחזיק מעמד שנים, לא תספוג כתמים או ריחות, לא תישרט ותוכלו להכין איתה כל דבר כמעט. החיסרון היחידי הוא שצריך להשקיע יותר בניקיון ובתחזוקה של מחבתות מסוג זה.
2. סכין שף
קנו סכין שף בגודל של 20–25 ס"מ (תלוי בגודל כף היד ורוחב הזרוע שלכם) ותוכלו להשתמש בה לכל מטלות החיתוך של כמעט כל פרי, ירק ומוצרי בשר למיניהם.
3. קרש חיתוך
גם כאן אפשר לבחור בין כמה גדלים וחומרים, בהם עץ, במבוק, פלסטיק, זכוכית וסיליקון. אם בוחרים בקרש חיתוך מעץ, הנחשב לאיכותי ועמיד במיוחד, מומלץ לבחור אחד בעובי של 5 ס"מ או יותר, אחרת העץ יתקפל ויתעגל בגלל המגע עם המים. לוחות חיתוך מפלסטיק מומלצים פחות מכיוון שהם נשרטים בקלות, שוחקים את הסכינים והם גם נחשבים לפחות הגייניים ובטיחותיים בהשוואה לאחרים.
4. כפות מדידה
חשוב לבחור כפות מדידה שיהיו ארוכות וצרות דיין להשתחל אל תוך צנצנות עם פתחים שונים, וגם חזקות דיין לא להתעקם ולהתקפל. מלבד מדידה הכפות יכולות לשמש גם לעיצוב עוגיות או כדורי גלידה.
5. סיר בישול בעל תחתית עבה
הסיר ישמש אתכם לבישול פסטה, חליטת ירקות וכדומה, ומה שחשוב בו הוא שהחום יתפזר באופן שווה. גם כאן מומלץ לבחור בסיר נירוסטה, הנמצא עמיד בפני תחתיות שרופות ושאר תופעות הלוואי של התאונות האופייניות לבשלנים מתחילים.
6. קולפן
קולפן הירקות הסטנדרטי, הדומה בצורתו לאות Y, הוא המומלץ ביותר. בעזרתו תוכלו לקלף תפוחי אדמה או גזרים במהירות וביעילות. מכיוון שמדובר במוצר זול למדי, אפשר להחליף אותו בחדש ברגע שהוא נשחק.
7. מסננת עדינה
מסננת עדינה אחת יכולה לשמש הן לסינון ירקות מבושלים ופסטה, השריה ברטבים ומרינדות, שטיפת דגנים וקטניות ועוד.