6 הטעויות הנפוצות סביב שולחן החג שיגרמו לכם להשמין

למעלה מ-300 אלף ישראלים יעלו במשקל בתקופת החגים. רגע לפני החגים חושף אלי אוחנה, מייסד שיטת 647 ומנטור לאורח חיים בריא את הטעויות הנפוצות ואיך להימנע מהן

 מאת: אלי אוחנה, מייסד שיטת 647 ומנטור לאורח חיים בריא

ארוחת החג של ראש השנה הקרוב, תפתח את רשמית חגי ישראל שצפויים לכולנו בתקופה הקרובה. אחד המאפיינים הבולטים של החגים שלנו הוא ארוחות חג משפחתיות עמוסות בכל טוב. וכשמדובר בתקופה חגים כמו זו שאוטוטו מתחילה, התוצאה היא השתתפות בלא מעט ארוחות חג בזמן קצר יחסית. אלא שלצד ההנאה מהאוכל הטעים ומהחברה הנעימה, רבים מאיתנו עלולים למצוא את עצמנו בתום תקופת החגים עם משקל עודף שהתווסף אשר יהיה קשה מאוד להוריד אותו.

מחקרים שנערכו ביחידת המחקר של שיטת 647 לאורח חיים בריא מגלים כי למעלה מ- 300 אלף ישראלים יעלו בתקופת החגים בין 1 ל-4 קילוגרמים. אלי אוחנה, מפתח ומייסד שיטת 647 ובהכשרתו מאמן כושר ומאמן לתזונה חושף מהן הטעויות הנפוצות שאנו עושים בשולחן החג, שגורמות לנו להעלות קילוגרמים מיותרים ומנדב טיפים להתמודדות עם כל אחת מהן.

על הקשר בין חילוף חומרים לדיאטה

1) הטעות: על השולחן נוהגים להניח 3 צלחות ו-3 סטים של סכו"ם לכל סועד. אלא שרבים לא מודעים לעובדה כי כל צלחת מכילה למעשה קלוריות של ארוחה שלמה, מה שאומר כי בארוחת חג כזו תאכלו שלוש ארוחות שלמות.

הפתרון: עם הגעתכם לשולחן תדאגו להוריד שתי צלחות ושתי מערכות סכו"ם שערכו לכם. אם תשאירו את שלושת הצלחות – התודעה שלכם תכין את המוח לאכול 3 ארוחות. אם תדאגו שתהיה לכם רק צלחת אחת – המוח מבין כי יש רק ארוחה אחת. ועל הצלחת הזו תוכלו להעמיס כל מה שאתם רוצים, אבל בכמויות של צלחת אחת ולא שלוש.

2) הטעות: רבים מגיעים לארוחת החג לאחר שצמו כל היום, על מנת לחסוך קלוריות כל היום לטובת הארוחה החגיגית.

הפתרון:  חשוב לאכול 3 שעות לפני ארוחת אחת. אפשר להחליף את ארוחת הצהריים בארוחת הערב באותו יום, אבל אם תאכלו 3 שעות לפני שאתם מגיעים – הכמות שתוכלו לאכול תהיה הרבה יותר קטנה מזו שתאכלו כשאתם מורעבים.

5 יצרים שהורסים דיאטה (צילום: Thinkstock)

3)  הטעות: מעמיסים בצלחת מספר סוגי פחמימות וחלבונים, ואוכלים כמות גדולה מהמומלץ של אבות המזון האלה.

הפתרון: אם יש על השולחן כמה סוגי פחמימה וכמה סוגי חלבונים, ביחרו רק סוג אחד של פחמימה וחלבון, או חצי מנה מעט פחמימה וחלבון.

4) הטעות: כוס אלכוהול יכולה לנוע בין 180 ל-250 קלוריות.

הפתרון: חשוב לשתות על בטן מלאה כדי שלא ייצר תחושה של רעב. מומלץ יין ופחות משקאות חריפים. במידה וחריפים – במינון של עד מנה אחת אחרי הארוחה. המידה המותרת היא כוס של צ'ייסר.

5) הטעות: בשלב הקינוחים מוגשים גם פירות לשולחן.

הפתרון: אנו לאכול פירות בסיום ארוחה. פירות מעלים את החומציות של הקיבה ומפריעים בפעולת העיכול. הדבר יקשה על ההירדמות בלילה ויגרום למאמץ יתר בפעילות הקיבה במיוחד לאחר ארוחה גדולה.

6) הטעות: מחקרים מגלים כי בישיבה בשולחן לאחר הארוחה אוכלים יותר קלוריות מאשר במהלך הארוחה כולה . אנחנו אוכלים במקרים כאלה בהיסח דעת תוך כדי שיחה ובלי להרגיש מכניסים לגופנו עוד 1500 קלוריות בקלות.

הפתרון: קומו מהשולחן עם סיום הארוחה.

מאמן כושר אלי אוחנה צילום יחצ

שיהיה לכולנו חג שמח.

** הכותב, אלי אוחנה, מ מייסד שיטת 647 ומנטור לאורח חיים בריא

גוף ונפש
כתבות, חדשות ודעות על הקשר שבין הגוף לנפש, איך לשמור על הבריאות, הכושר והאושר האישי