צ'ילי מתוק – הטעם המשגע של בית…

רוטב צ'ילי מתוק ביתי: סמיך, חריף ומתקתק, שהולך מצוין עם בשר, שניצל, תפוח אדמה ומה לא

 

ככבר כמה שבועות שבא לי לבדוק איך יצא לי רוטב צ'ילי מתוק בבית

חידדדתי קצה לשון בטעם,

בדקתי רכיבים על הבקבוקים השונים ועקרונית כולם דומים אז לקחתי את דמיוני

ומנסיון ראשון אני אוהבת

כמות החומרים היא צנצנת זכוכית  בינונית (היו בה שימורי דובדבנים)

ספל סוכר לבן ועוד 3 כפות סוכר דמררה בגלל הטעם (ספל זכוכית לקפה נמס צהובה של ארומה)

ספל מים

2 כפות גדושות שבבי פלפלת מתוקה יבשה

כפית גדושה או יותר שבבי צ'ילי או סודניה אחת מי שרוצה עוד חריף מוזמן להוסיף.

מכינים סירופ סוכר כמו לעוגות קדאיף ,מוסיפים לו אחרי שהסוכר נמס את הצ'ילי (פתיתי הפלפלים)

מוסיפים כפית גדושה גבישי שום

מבשלים שיהיה סירופ די סמיך על אש קטנה

מוסיפים אחרי שעה 3 כפות חומץ תפוחים  וכפית מלח

ממשיכים לבשל

בכוס קטנה חד פעמית מלאה בחציה מים ממיסים כפית קורנפלור

מוסיפים לסיר המתבשל לו על האש . מבשלים עוד כמה דקות

מעבירי רותח לצנצנת זכוכית יבשה עם מכסה תואם ופוקקים היטב.

מתענגיםםם ..

טבלתי שניצל והטעם פשוט עילוי .

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.