5 טיפים לבחור נכון במסעדה לגוף חטוב

חושבים שארוחה במסעדה תהרוס לכם את הדיאטה? ג'ני ביקרה במסעדת שגב וחזרה עם 5 טיפים כיצד לבחור נכון במסעדה, כדי ליהנות ולאכול בסטייל ולשמור על הגזרה החטובה.

יצאנו עם ההורים המדהימים של בעלי, לחגוג לבעלי יום הולדת במסעדת "שגב".

הארוחה הייתה יוצאת מן הכלל וחגיגה הייתה מיוחדת, מרגשת וטעימה.

מי אמר שאי אפשר לאכול במסעדה, לשמור על הגזרה ויחד עם זאת ליהנות ולאכול בסטייל?

(ולא להרגיש בעונש כמו שמרגיש לי כשמזמינים חזה עוף יבשושי ומשעמם במסעדות).

וזה מה שהזמנתי: התחלתי עם כוס יין מבעבע, לראשונה הזמנתי מנת קרפצ׳יו עם רוקט וסלקים

בבלסמי ושמן זית, שהגיעה בצורת הגשה מפתיעה ביותר כמו ״שדה של השכן״.

בסלסלת לחמים לא נגעתי אבל פינקתי את עצמי בכפית חמאת ג׳ינג׳ר עם שבבי מלח שחור.

בין המנות – טעמתי ביס מסורבה לנקות טעמים (היה מתוק מאוד)

והמשכתי למנה מעולה של מוסר ים בחמאת מולים עם מולים קטנטנים ונגיעות

קרם פלפלים. הדג היה מושלם.

תוספת למנה עיקרית היו רביולי, שיתפתי את המלצר שאיני אוכלת קמח וקיבלתי במקום

ירקות מאודים שהיו מעולים.

לקינוח הזמנתי אספרסו ארוך וכולנו התחלקנו בקינוח – מיני עוגות גבינה שהיו נפלאות ומספיקות בהחלט.


ככלל, אני מאמינה שאפשר לבחור מנות טובות לגזרה גם במסעדות, צריך פשוט

לדעת או ללמוד להזמין בחכמה את המנות הנכונות וכמובן להתחשב במה שאוהבים.

5 טיפים לבחירות נכונות במסעדות:

1. אם יש במנה מרכיב שאני לא אוכלת (למשל רביולי = קמח, שאין לי מה לעשות איתם) –

לא אזמין את אותה מנה. אפשר להתייעץ עם המלצר לגבי התוספת החלופית. לא תמיד

ניתן להחליף מרכיב מסוים במנה אבל בהרבה פעמים זה מצליח. למשל, לקבל שמן זית ולימון

לצד הסלט בקערית נפרדת במקום רטבים מבוססים על שמן באיכות נמוכה בילט-אין במנה

(שמן סויה/קנולה ברטבי וינגרט, מיונז, רטבים מתוקים עם סוכר וכו') – החלפת סוג הרוטב

ואופן ההגשה.

2. תמיד כדאי לבדוק אם יש תוספת של ירקות מאודים ובמקרה שלי נעניתי בחיוב.

3. אם באתם מאוד רעבים למסעדה – כדאי לא להתפתות על הלחם, אלה להזמין מנה ראשונה

מבוססת על ירקות ורצוי מכילה גם חלבון ושומנים בריאים (כמו מנת קרפצ'ו).

3. לימונדה תמיד תכיל המון סוכר. במחיר של הסוכר הזה אעדיף יין (משמח לב אנוש

וגם מכיל אנטיאוקסידנטים – בריא). או מים, כמובן. וכן, זה בסדר ורצוי מהברז.

5. קינוח רצוי להתחלק – מתיקות יתר בסוף הארוחה מפילה ומעייפת.

כיף לסיים ארוחה טעימה וחגיגית בשיא באנרגיות.

.

ומזל טוב לבעלי ולהורים המקסימים שלו, תודה לכם חברים על כל האיחולים הלבבים

שרשמתם בדף הפייסבוק.

ביקרתי במסעדות נוספות:

הבחירות הכי טובות במסעדה כדי לשמור על הגזרה

ערב ב"לודוויג" – אוכל טוב לגוף ולנשמה

.

***למי שרוצה לדעת עוד על עניין התזונה הנכונה – בעזרת 10 כללים פשוטים ותפריט מגוון ובריא

תוכלו לשפר את הכושר ולהרגיש אנרגטים. כל מה שצריך לדעת על התזונה שתשדרג לכם את

האימון, וגם מתכונים בריאים שכדאי להכיר, בפוסט "תזונה ממרוצה"

וגם, יומן אוכל אישי – איך להיות שבעה, אנרגטית וחטובה, להינות מהאוכל ולא להתעסק בזה כל היום

תעקבו אחרי בדף הפייסבוק שלי – מדי יום אני מעלה מתכונים קלים, בריאים וטעימים, רעיונות,

טיפים להצלחה שלכם, עצות ועדכונים נוספים שיעזרו לכם להגיע לגוף בריא וחטוב.

*** מגוון כתבות שתוכלו להיעזר בהן כדי להיכנס לכושר, לשפר את הרגלי אכילה ולהרגיש מצוין!

מרתון סמסונג 2014 בפתח וכיצד הריצה תגרום לכם להתאהב בכושר

איך להיכנס לכושר בהדרגה – תזונה, מוטיבציה, תכנית אימון חודשית, בראיון בערוץ 10

מתחילים כאן!

איך לבנות שרירי הבטן במהירות ובניית תכנית אימונים יעילה

מאמנת הכושר של האתר מאקו בודקת ומעלה דופק באימון אישי עם ג’ני PRIMAL MOVE

שלכם, באהבה,

ג’ני

*****

ג’ני קפלן

מנהלת מקצועית בחברת "עלית פיטנס" – מאמני כושר אישיים

*מאמנת כושר בשיטת PRIMAL MOVE,
BODYWEIGHT TRAINING ,HIIT, FMS – functional movement screen
אימון פונקציונלי, קטלבלס, TRX, HUMAN TRAINER
זוכה במקום ראשון באליפות ישראל בסנאץ קבוצתי בספורט הנפת קטלבלס בקטגוריית נשים

מרצה ומלמדת בקורסים, סמינרים, כנסים וסדנאות למאמני כושר ומתאמנים

*יועצת תזונה ואורח חיים בריא מטעם "קמפוס שיאים" אוניברסיטת תל אביב – יעוץ וליווי אישי / סדנאות בהכוונה לתזונה נכונה ובניית תפריטים והקניית כלים אישיים להצלחה בתחום התזונה, ירידה במשקל, חיטוב הגוף ושיפור הגופני הכללי.

מאמנת אורח חיים בריא

*בעלת תואר ראשון BA בפסיכולוגיה, אונ-טה הפתוחה
*בעלת בלוג הכושר WOW YOUR BODY
לתיאום האימונים וסדנאות ניתן ליצור קשר במייל wowyourbody@gmail.com