5 טיפים לשדרוג הממד

עיצוב פנים


עיצוב פניםהמצב הביטחוני בישראל מכתיב לנו מציאות שבה בכל בית או דירה חייב להימצא מרחב מוגן. מדובר בחדר עשוי בטון עבה שמכיל אלמנטים בטיחותיים שונים כמו דלת ברזל, מסנן אוויר וחלון ייעודי עמיד להדף. המפרט המיוחד הזה הופך את חדר הממד לילד החורג של הבית – זה שלא קשור ואינו תורם מבחנה עיצובית.

התוצאה – חדר לא יפה ולעתים גם לא נעים שכדאי וצריך לנצל אותו אך יחד עם זאת צריך לספק את המטרה של קיום מרחב מוגן בשעת צרה.

האמת היא שאתם לא צריכים להתפשר ועם קצת יצירתיות אפשר לשדרג את הממד ולהפוך אותו לחדר הרבה יותר נעים ושימושי מבלי לפגוע במטרה שלשמה הוא הוקם מלכתחילה. לפניכם טיפים ורעיונות שתוכלו ליישם עוד היום.

לפני שמתחילים

נכון שבממד יש דלת מכוערת וחלון לא כל כך נוח ולמרות זאת, אל תתפתו לעשות דברים שעשויים לפגוע בהם בדרך כלשהי. בסופו של דבר יש סיבה לקיום של כל האלמנטים הללו והמטרה היא לנסות ולעדן אותם ככל שניתן אך יחד עם זה לשמור עליהם.

פתיחת חלון

ישנם מרחבים מוגנים שעושים שימוש אך ורק במסנן אוויר ושנעדרים חלון. ברור לכולנו שמאוד קשה לעשות שימוש בחדר שכזה למטרות מגורים או עבודה. למרבה המזל ישנה דרך בטוחה להוספת חלון לממד. מדובר בשירות ניסור בטון ביהלום אשר מאפשר לכם לחתוך את קיר הבטון באופן מדויק ולהתקין בו חלון מתאים.

כשמנסרים את הבטון לצורך התקנת חלון צריך לזכור שהעבודה חייבת להתבצע עם קבלן מוסמך, באישור מהנדס בניין וכמובן שחובה להתקין חלון בעל תו תקן שמתאים לממד.

יתירה מכך, כיום ישנם חלונות עם פתיחה נוחה במיוחד שמעדנים את החדר ומקנים לו מראה של חדר רגיל.

התקנת דלת פנימית עם משקוף

כפי ששמתם לב, הדרך הטובה ביותר לשדרג את הממד היא לתקוף את נקודות החולשה שלו ולאחר שדאגנו לחלון נעים ותאורה טבעית, הגיע הזמן לטפל בדלת.

אני לא מכיר מישהו שאוהב את דלת הברזל שרחוקה מלהיות שימושית ושמזכירה יותר מקלט ופחות בית. מה עושים אם כן? מוסיפים דלת פנים יפה ונוחה.

התקנת דלת הפנים נעשית בדומה לשאר חדרי הדירה רק שכאן מתקינים אותה על גבי המשקוף של דלת הממד – בצדו המנוגד לזה של דלת הברזל כך שבסופו של דבר מרוויחים דלת חדשה ונעימה שמשמשת ביום יום ואילו דלת הברזל נשארת פתוחה ומשמשת רק בעתות חירום.

צבעים בהירים

אחת הבעיות של הממד היא שהוא נתפס כחדר קטן יותר למרות שלעתים קרובות זה ממש לא כך. הסיבה היא הקירות העבים והאקוסטיקה הגרועה שיחד עשויים ליצור תחושת מחנק.

מה עושים? נוקטים בשיטות שיגרמו לכם להרגיש בחדר גדול יותר כשהיעילה והזולה מכולן היא התאמה של צבעים נכונים.

בעוד שצבעים כהים גורמים לתחושה של חלל קטן יותר, צבעים בהירים יעזרו לכם להרגיש בחדר גדול ונעים יותר.

לאור זאת מומלץ לצבוע את הממד בצבע לבן אך אם מדובר בחדר ילדים, אפשר לבחור בשילוב של צבעים שמחים ובכל אופן חשוב להקפיד על צבעים בהירים ולא כהים.

חדר

תאורה חמה

היום ישנם שני גווני תאורה שצריך לבחור מבניהם – הראשון הוא הגוון הקר והשני הוא הגוון החם.

למי שמתבלבל מההגדרות נספר שתאורה בגוון צהוב נחשבת לחמה בעוד שתאורת פלורוסנטית לבנה נקראת גם תאורה קרה.

למה אנחנו מספרים לכם את כל זה? מהסיבה הפשוטה שתאורה קרה אינה מתאימה לחדר מגורים אך מעולה לחדר עבודה.

ולכן אם הממד משמש אתכם כמשרד ביתי, ההמלצה היא להתקין תאורה קרה שתהיה מעולה בזמן העבודה ותיצור תחושה נעימה אך אם מדובר בחדר שינה, לכו אך ורק על תאורה חמה שתיצור תחושה ביתית נעימה.

עיצוב הממד בהתאם לשימוש שלו

לאחר שיצרנו את הסביבה המתאימה, הגיע הזמן לאבזר אותה בתכולה שימושית מצד אחד אך גם כזאת שתתרום לאווירה הנעימה.

בשלב זה צריך לבחור את הרהיטים המתאימים כך שאם מדובר בחדר ילדים, מיטה נפתחת (לשעות חירום) יכולה להיות פתרון טוב לצד וילונות מעודנים וכדומה. במשרד לעומת זאת כדאי לבחור רהיטים נעימים ובעיקר נוחים.

לכל אלה אפשר לצרף עוד אלמנט מאוד יעיל – פרקט אשר יעזור לבודד ולשמור על טמפרטורה נעימה, ישפר את האקוסטיקה וגם את המראה הכללי.

המאמר נכתב על ידי נעה מהאתר "מעצב פנים"