תחתיות ארטישוק ברוטב לימוני ואורז טעים

אז אחרי שבוע של סנדוויצ'ים כארוחת בוקר, צהריים וערב הגיע הזמן גם לכמה תבשילים טובים וטעימים. אם יש שני דברים שאני מטורפת עליהם זה אורז וארטישוק (משוגעת על כל חלקיו, מהעלים, הלב ועד לתחתית) .  נכנסתי למטבח וזו התוצאה :-), קצת עבודה אבל שווה את המאמץ (אל תתעצלו!!)

ארטישוק

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ברוטב תרד ולימון:

1 שקית תחתיות ארטישוק קפואות (אפשר גם מקופסת שימורים אבל יש בהם טעם לוואי ומי שרוצה לעבוד בפרך פשוט "לקלף "ארטישוקים – לא כדאי!!!)

500 גרם בשר בקר טחון

בצל אחד קצוץ

צרור פטרוזיליה קצוה

2 כפות פירורי לחם

1 ביצה

לציפוי: ביצה ופירורי לחם

תבלינים: מלח, פלפל שחור טחון, מעט כמון, מעט בהרת וכפית סודה לשתיה (כן כן , היא נותנת אווריריות לקציצה)

מערבבים את כל החומרים וממלאים את תחתיות הארטישוק.  טובלים את התחתיות בביצה ופירורי לחם ומטגנים קלות.

לרוטב:

1 חבילת תרד (אין צורך לקצוץ גם ככה הוא הופך להיות כמו צימוק)

לימון וחצי סחוט

2 שיני שום פרוסות

חצי כוס מים

צרור שמיר קצוץ (עוד פעם שמיר???? כן. חולה על שמיר)

תבלינים: מלח, פלפל שחור טחון, מעט כורכום, מעט א.מרק עוף, כמון.

בסיר רחב מחממים מעט מעט שמן זית ומאדים את התרד, מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה , מוסיפים את הלימון והתבלינים , מסדרים יפה יפה את תחתיות הארטישוק (אני אבדוק אתכם…) מכסים ומבשלים כארבעים דקות . לקראת סוף הבישול מוסיפים את השמיר.

 

 

אורז עם אטריות וחומוס :

תמונה 2

טוב, במקרה של האורז אני ידועה כאחת שלא יודעת להכין אורז!!! סתומה… כמה שינסו ללמד אותי לא אצליח , תמיד יוצא לי דייסתי (צילה חברתי האהובה התייאשה ממני וקנתה לי סיר אורז חשמלי). אבל רק אורז מסוג אחד מצליח לי והוא הבסמטי. במקרה הזה אני ממליצה בחום על אורז טילדה, אורז הגדל למרגלות ההימאליה ומושקה במי השלגים  (הוא לא זול אבל שווה במחירו כל גרגר וגרגר, פעם אחת ומתמכרים אליו ) יוצא לי אחד אחד .

החומרים:

כוס איטריות דקיקות

כוס חומוס מבושל

2 כוסות אורז בסמטי שטוף שהושרה כחצי שעה במים.

4 כוסות מים

תבלינים: מלח, פלפל לבן, מעט בהרת.

בסיר מחממים מעט שמן ועל להבה נמוכה מטגנים את האיטריות ומערבבים כל הזמן (לא להפסיק לערבב, האיטריות ישרפו!!!),  כשהאיטריות מקבלות צבע זהוב מוסיפים את החומוס מערבבים ומוסיפים את האורז , מתבלים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 20 דקות.

תמונה 1 (1)

בתאבון !!!!!!