תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר

בחורה עם מחשב נייד

תחתיות ארטישוק ממולאות  בבשר

חומרים:

12 תחתיות (סנפרוסט)

מילוי:

½ ק"ג בשר טחון טרי

1 ביצה

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

לרוטב:

שמן זית לטיגון

1 כפית שום כתוש (השתמשתי בחצאי שום)

2 כוסות מים רותחים

3- גבעולי סלרי עם העלים קצוצים

1 כף כורכום

1 כפית שטוחה של פלפל שחור

1 כפית מלח או 1 כף אבקת מרק עוף

מיץ מלימון אחד

הכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבשר וממלאים את תחתיות הארטישוק
  2. רוטב:

בסיר רחב (על מנת להכניס את כל התחתיות יחד) שמן זית לחמם

להוסיף את השום

בזהירות להוסיף את המים הרותחים

סלרי,כורכום + פלפל שחור+ מלח+ מיץ לימון

להביא לרתיחה.

  1. להכניס את הארטישוקים כשהבשר כפלי מעלה ולבשל 25 דק'.
  2. להנמיך להבה, לכסות את הסיר ועוד 30 דק'.
  3. אם חסר נוזלים להוסיף.

תיהנו מעדן

המתכון: "עוד סיר לשבת" אסנת לסטר