חג חנוכה שמח  – חג אורים שמח וטעמים

בחג החנוכה אנו נוהגים לחגוג להכין או לקנות סופגניות

מרבית הסופגניות הם מטוגנות עם ריבה ויש גם  סופגניות  אפויות

לאחרונה יצאו הרבה סוגי סופגניות מקמחים שונים טעמים ומילוים שונים

הפעם רציתי להביא משהו חדש שונה וטעים והמתכון מיוחד מקמח "מאסטר שף"

סופגניית קרם לימון ומרנג (קרדיט צילום: דן לב)

באדיבות שף-קונדיטור דודו אוטמזגין לקמח "מאסטר שף"

מתכון לסופגניית "מאסטר שף" בסיסית:

חומרים: (כ- 35 סופגניות)

  • 160 מ"ל (2/3 כוס) חלב

  • 2 ביצים

  • 8 גרם (1/2 כף) מלח

  • 2 חלמונים

  • 10 מ"ל (1/2 כף) שמן

  • 40 גרם (2 כפות) סוכר

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח "מאסטר שף" מקצועי

  • 40 גרם שמרים טריים

  • 20 מ"ל (1 כף) רום לבן

  • קליפה מגורדת מ- 1/2 לימון

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את החלב, הביצים, המלח, החלמונים, השמן והסוכר.

  2. מוסיפים את הקמח, השמרים, הרום וקליפת הלימון. לשים 15 דקות עד שהבצק חלק ומתנתק מדפנות הקערה.

  3. עוטפים בניילון נצמד ומשהים שעה בטמפרטורת החדר.

  4. מחלקים את הבצק לפיסות במשקל 40 גרם האחת ומגלגלים לכדורים בקוטר 5 ס"מ.

  5. מניחים את הכדורים על מגש משומן ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר, עד הכפלת הנפח.

  6. מחממים שמן לטיגון ל- 180 מעלות (בודקים במדחום מקצועי) ומטגנים את כדורי הבצק כדקה וחצי מכל צד, עד שרואים את הפס הלבן באמצע הסופגנייה. מוציאים במניחים על נייר סופג.

סופגניית קרם לימון ומרנג:

חומרים:

  • 130 מ"ל מיץ לימון טבעי

  • גרידה מחצי לימון

  • 42 גרם סוכר

  • 140 גרם ביצים (3 ביצים)

  • 180 גרם שוקולד לבן

למרנג:

  • 100 גרם חלבון (3 חלבונים)

  • 100 גרם סוכר

  • 100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לקרם לימון:

  1. בסיר על אש בינונית, מרתיחים את מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר והביצים, תוך כדי ערבוב.

  2. לאחר הרתיחה מכבים את האש, יוצקים את התערובת מעל השוקולד הלבן. מערבבים לתערובת אחידה.

  3. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה לפחות.

למרנג:

  1. מקציפים  את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שנוצר קצף יציב.

  2. מקפלים פנימה את האבקת סוכר.

הרכבת הסופגנייה:

  1. מחממים תנור ל- 230 מעלות.

  2. מעבירים את קרם הלימון לשק זילוף עם צנתר חלק ו"מזריקים" את קרם הלימון ללב הסופגניה.

  3. מזלפים מרנג על כיפת הסופגנייה ומכניסים לתנור ל- 3 דקות.

סופגניית קרם לימון ומרנג,

באדיבות השף קונדיטור דודו אוטמזגין לקמח מאסטר שף. קרדיט צילום: דן לב

נכתה כפוסט על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER

אשמח אם תבקרו אצלי בקבוצה : מאפים קינוחים אוכל ביתי … ועוד