2 מתכוני פסטה קלים עם המון חלבון

לאחרונה אני מקבלת פניות רבות מהורים שילדיהם עברו לטבעונות. הם חוששים שהמעבר לטבעונות יגרום לילדים לסבול מתזונה לקוייה ויפגע בבריאותם.
האמת היא שתזונה טבעונית מאוזנת ומגוונת יכולה לספק לנו את כל הצרכים התזונתיים להם אנחנו זקוקים בקלות. אחד הדברים שאני משתדלת "להגניב" למנות הרגילות שלנו באופן קבוע הוא חלבון.
יום הפסטה הבינלאומי חל השבוע וזו הזדמנות מצויינת למתכון לפסטה מצויינת מלאה בחלבון.

פירנצה, אינסטגרם, נטע דורון
תמונה סתמית הופכת באינסטגרם ליצירה

לאחרונה אני מקבלת פניות רבות מהורים שילדיהם עברו לטבעונות. הם חוששים שהמעבר לטבעונות יגרום לילדים לסבול מתזונה לקוייה ויפגע בבריאותם.

האמת היא שתזונה טבעונית מאוזנת ומגוונת יכולה לספק לנו את כל הצרכים התזונתיים להם אנחנו זקוקים בקלות. במזונות מן הצומח יש מגוון רחב של ויטמינים ומינראלים ומה שחשוב זה לשלב אותם בתזונה באופן קבוע ולהכין מנות עשירות בקטניות, דגנים אגוזים וירקות.

בסדנאות הבישול שאני מעבירה אני מלמדת כיצד לשלב את כל מה שחשוב במתכונים פשוטים וטעימים ולשלבם בקלות בתפריט הרגיל שלנו בלי לעשות מהפכות או לעמוד שעות במטבח.

אחד הדברים שאני משתדלת "להגניב" למנות הרגילות שלנו באופן שוטף הוא חלבון.

יום הפסטה הבינלאומי חל השבוע וזו הזדמנות נהדרת להעלות מתכון לפסטה מצויינת מלאה בחלבון.

אז הנה שני מתכונים מגניבים בפוסט אחד:

  • פסטה ברוטב "שמנת" טבעונית
  • פסטה ברוטב עגבניות קלאסי עם טויסט ן

פסטה שמנת

לרוטב "שמנת" טבעוני מלא בחלבון:

1 חבילה טופו משי (טופו רך)

2 כפות שמן זית,

מלח, פלפל לפי הטעם

מעט חלב צמחי  לא ממותק ! (סויה/שיבולת שועל- מה שאתם אוהבים)

1 כף שבבי שמרי בירה (לא חובה)

מעט אגוז מוסקט (לא חובה)

ההכנה פשוטה מאד:

מרסקים את הטופו בעזרת מטרפה או בלנדר מוט, מדללים לאט ובהדרגה בעזרת החלב הצמחי עד לקבלת מרקם של שמנת סמיכה, מוסיפים שמן זית, מלח פלפל לפי הטעם ושמרי בירה ומעט אגוז מוסקט (כ 1/4 כפית). טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים את הפסטה עפ"י הוראות היצרן. מסננים ומחזירים לסיר עם רוטב השמנת. מערבבים בעדינות, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים בעיטור של שבבי שמרי בירה

lenses-2097626_1280

pasta-noodles-cook-tomato-38233

רוטב עגבניות קלאסי עם המון חלבון

1 קופסא בינונית של רסק עגבניות (כ250 גר')/ או כ-10 עגבניות מרוסקות

2 כפות שמן זית

2 כוסות מים

1/2 כוס עדשים כתומות חצויות (לא שלמות)

מלח פלפל לפי הטעם

שן שום אם אוהבים

להכנה:

בסיר מחממים שמן זית, מוסיפים שן שום כתושה ואת רסק העגבנית, מערבבים היטב ומוסיפים בהדרגה מים עד לקבלת רוטב אחד ומיימי.

שוטפים את העדשים במסננת ומוסיפים לרוטב

מבשלים את הרוטב עד שהעדשים נמסות. שימו לב שהרוטב לא ישרף, במידת הצורך יש להוסיף מים.

לקראת הסוף מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.

מתקבל רוטב עגבניות עשיר וסמיך שהילדים (וגם אנחנו) מאד אוהבים בתוספת שפע של חלבון וסיבים תזונתיים.

בתיאבון

נהניתם, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם.

וגם – בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם .

אם אתם מעוניינים לקבל את הניולטר החדש שלי, להתעדכן על תאריכי הסדנאות שאני מעבירה, או רוצים לארח סדנת בישול בביתכם (וליהנות מהנחה משמעותית) מוזמנים למלא את הטופס הזה: https://goo.gl/DFc6N1  ואשמח להיות בקשר. 

ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם  גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים https://goo.gl/jWkxHU

 תודה 🙂

#דיגיטליות_בעסקים
#לאומי_עסקים
#saloonaschool