2 מוקפצים עם אטריות סקיני

מה עושים מוקפץ וסקיני בצלחת אחת?
2 מתכונים קלים ובריאים עם האטריות שכובשות לאחרונה את הרשת.

תשאלו למה סקיני? כדי להיכנס לביקיני…

image

פעם נחשבתי למלכת המוקפצים של סלונה.

למה ״מלכה״? לחברי הקוראים הפתרונים. הם הכתירו, תשאלו אותם. אני הסמקתי לי בשקט ולא שאלתי שאלות. התנהגות מלכותית, משהו, לא?

למה ״פעם״? כי מאז התפתחתי לכיוונים נוספים: אפייה, אידוי, צלייה ובישול ברוטב. אבל המוקפצים הם האוכל הכי יצירתי, מנחם, קל, מהיר וטעים שאני מכירה. האפשרויות עצומות. בודקים מה יש במזווה ובמקרר, משלבים ו… מקפיצים.

טכניקת ההקפצה, או כמו שקוראים לה בעולם: טיגון ערבוב, היא טכניקה בריאה, כי המרכיבים עוברים בישול קצר בלבד וכך נשמרים הערכים התזונתיים שלהם.

 מה לגבי הסקיני? 

לאחרונה נחשפתי לסוג חדש של איטריות. מדובר באטריות משורש הקונג׳אק. הן פופולריות ביפן ונחשבות למוצר בריא מאד. האטריות (קיימות בצורת ספגטי, נודלס ואורז) הן ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא שומן, ללא כולסטרול (בלי ביצים), ללא, ללא, ללא… אך יחד עם זאת הן משביעות כי הן סופחות מים בקיבה ומעניקות תחושת שובע (לכן, מומלץ לשתות כוס מים לאחר הארוחה) . הן עשירות בסיבים ודלות קלוריות (רק 9 קלוריות ל-100 גרם!), האטריות מתאימות גם לטבעונים ואשכרה ניתן להכין מהן מנות מאד מאד טעימות. בואו נדייק: האטריות כשלעצמן חסרות טעם אך הן מקבלות את טעמי התבשיל ומניסיוני, למחרת זה אפילו טעים יותר.

 המפגש הראשון שלי עם האטריות האלה היה כדי לסייע לחברה שמסיבות בריאותיות שומרת על תזונה נטולת גלוטן וסוכר. רציתי לעזור לה לגוון את התפריט הביתי ולהכין משהו טעים מהאיטריות הדי מוזרות האלה שמגיעות בשקית כשהן שוחות במים.

בצירוף מקרים יצא ששבוע לאחר מכן קיבלתי את האטריות להתנסות ממשרד היח"צ של החברה. ומי מרוויח? אתם קוראים שלי, כי יש לי 2 מתכונים מצוינים בשבילכם.

את המתכונים ניתן להכין עם סקיני פסטה או עם כל פסטה או נודלס שתבחרו. למשל אטריות שעועית שקופות שאני מאד אוהבת, אטריות אורז רחבות או נודלס רגילים. ששש… יש לי סוד בשבילכם: גם עם ספגטי זה יוצא מעולה. האמינו לי. יש מתכונים בהם זה אפילו עדיף.  

image

מוקפץ ירקות וטופו עם נודלס

המרכיבים:

  • 300 גרם קוביות של 2X2 ס"מ טופו (חבילה אחת) שהושרו כמה שעות בתערובת של 1/4 כוס רוטב סויה מדולל בחצי כוס מים, 2 כפות שמן, 1 כף רוטב צ׳ילי מתוק
  • 1 חבילת איטריות שעועית שקופות או 2 אריזות סקיני נודלס (400 גרם)
  • 1 כרישה קצוצה דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 3 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קצוץ דק
  • 3 גזרים פרוסים דק לאורך בעזרת קולפן
  • 1-2 קישואים פרוסים דק לאורך בעזרת קולפן

להגשה:

  • 2 בצל ירוק קצוץ
  • 2-4 כפות בוטנים קלויים קצוצים גס
  • 1/2 פלפל צ׳ילי פרוס לטבעות
  • כוסברה או פטרוזיליה
  • רבעי לימון

אופן ההכנה:

  1. לסנן את הטופו (לשמור את נוזלי המשרה) ולייבש את הקוביות במגבת נייר.
  2. להשרות את אטריות השעועית במים חמימים (כמה חמימים? כמו אמבט של תינוק), במשך שעה שעתיים, בהתאם להוראות היצרן. את הסקיני פשוט שמים במסננת ושוטפים היטב עם מים רותחים.
  3. לחמם ווק וכשהוא חם מאד להוסיף פנימה מעט שמן ואת הבצל והכרישה. לערבב ולהוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד את השום, הג׳ינג׳ר והגזר. להוסיף את קוביות הטופו ולהמשיך להקפיץ. לאחרי מספר דקות להוסיף את הקישואים ובהמשך את האיטריות ונוזלי המשרה של הטופו שיהוו את הרוטב. לערבב בעדינות תוך פתיחת ה״פלונטרים״ של האיטריות והטמעתן בתערובת באופן אחיד. 2-3 דקות וזה מוכן.
  4. להעביר לצלחת הגשה ולפזר מעל את הבצל הירוק, הבוטנים, וטבעות הצ׳ילי. להניח מסביב רבעי לימון כך שכל סועד יסחט לעצמו לפי טעמו.

 *הערה: אפשר להכין עם קוביות חזה עוף, קוביות סלמון וכדומה. במקרה כזה, כדאי לטגן אותן קלות בווק מראש, להוציא לקערה לפני תחילת ההקפצה ולהוסיפם בשלב הסופי.

image

סקיני נודלס בקארי אדום

המרכיבים:

  • 2 חבילות סקיני נודלס או סקיני פסטה (אני ניסיתי את שניהם ואין ממש הבדלים)
  • 2 גזרים פרוסים דק דק בקולפן ירקות או חתוכים לגפרורים
  • 1 סלסלת פטריות פרוסות דק
  • 4 בצל ירוק פרוס לטבעות
  • 1/2 פלפל חריף פרוס ( אפשר גם לא חריף בהתאם לטעם האישי)
  • 2-4 שיני שום פרוסות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 סלסלת נבטים סיניים עבים (נבטי מש)

לרוטב:

  • 1-2 כפות משחת קארי אדום (או 4 כפות רוטב קארי אדום)
  • 1/2 פחית קרם קוקוס
  • 3 כפות מים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית סוכר דקלים (או סילאן)

אופן ההכנה:

  1. לחמם ווק וכשהוא חם מאד להוסיף פנימה מעט שמן ואת הבצל הירוק. לערבב ולהוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד את השום, הפלפל, הגזר והפטריות.
  2. לאחרי מספר דקות להוסיף מחצית מכמות הפטרוזיליה והכוסברה ובהמשך את האטריות השטופות והמסוננות.
  3. לערבב בקלחת את חומרי הרוטב ולבשל למשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. להוסיף את הרוטב לווק ולערבב בעדינות לאיחוד המרכיבים ועטיפת האטריות ברוטב.
  5. תוך דקה שתיים האטריות יתרככו. להסיר מהאש. להוסיף את יתרת הפטרוזיליה והכוסברה וגם את הנבטים. לערבב קלות ולהגיש.

*הערה: ניתן להוסיף פנימה קוביות עוף, דג, טופו או כל חלבון אחר שתבחרו. במקרה כזה, כדאי לטגן אותם קלות בווק מראש ולהוציא לקערה לפני תחילת ההקפצה ולהוסיפם בשלב הסופי.

לסיכום – ההתרשמות שלי:  הנודלס טעימים, מהווים בהחלט חלופה ראויה למנת פחמימות נטולת קלוריות כמעט. הוראות השימוש מאד פשוטות והתוצאה הסופית תלויה בתיבול ובדרך בה נבחר להכין אותם. אחרי מנת נודלס עם ירקות ושתיית כוס מים נשארתי שבעה עד הערב בלי שום רצון לנשנש משהו בשעת משבר של 5 אחה״צ. ההערה היחידה שלי היא לגבי המחיר. 10₪ לשקית שמספיקה ל-2 מנות, לעומת פסטה שעולה פחות ומספיקה ל-4 מנות. גם העובדה שהסקיני לא זמינים לרכישה ברשתות או בחנויות אלא להזמין דרך האינטרנט מקשה על העניין. אולי בעתיד זה ישתנה.

לפרטים והזמנות: http://www.skinnypasta.co.il/

image

לפני סיום, כחלק מהמאמץ להיכנס לביקיני, יצא לאחרונה עוד מוצר שנכנס לרשימת ה-״100 קלוריות" האפנתי כל כך לאחרונה. אלו הן שקיות של חמוציות של "אושן ספריי" שכל אחת מהן מכילה כמות מדודה של 28 גרם שמונעת זלילה בלתי מודעת מתוך צנצנת (כמו שרובנו נוהגים לעשות)  וערכה הקלורי הוא 100 קלוריות בלבד. בשילוב עם יוגורט או עם 4 חצאי אגוזי מלך וחצי תפוח ירוק זו יכולה להיות ארוחת ביניים מצוינת.

אתם יודעים? אנשים רבים נכנסים אל הבלוג שלי מדי יום. יש העוזבים בלי להשאיר עקבות ויש המשאירים לי סימן. בשבילי זה סימן להמשיך לכתוב. אני משקיעה זמן, אנרגיות והמון אהבה בכתיבה, בצילומים ובעריכה של כל פוסט. לכן, תגובות ולייקים יתקבלו בשמחה גדולה.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור  ״עקבו אחרי״  למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

 

לבריאות!

חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.