אובססיות של בנות

השאלות שכולנו מענות את עצמנו בכל תחילת קשר. אוהב? רוצה? יפה בעיניו? מה תגיד אימא שלו? חושב על האקסית שלו? בטח יש עוד תהיות, התשובות יעזרו לכל מי שהאובססיות לא מרפות ממנה. אם יש לך חברה כזו, שלא מרפה בכל תחילת קשר, וחופרת …תני לה לקרוא את הכתבה.

בת היםעל מה בנות חושבות?

 יש משהו בבנות שלא מפסיק לחשוב ולבחון…גם אם ברגע ספציפי הן מרגישות שזכו בכל הקופה, רגע לאחר מכן הן יתחילו לפקפק בכך, לבדוק אלטרנטיבות ולחפש אצל מי הדשא ירוק יותר. זה נכון בכל נושא – בחירת בגדים, הזמנת אוכל במסעדה, השוואה בין הילדים בגן וכמובן בחירת בני זוג.

 1. מי ישלם בדייט ראשון?

את כבר יצאת למיליון דייטים בחיים שלך, ראית את כל סוגי הגברים, פגשת את כל המוזרים וגם את הנחמדים, אבל בינתיים עוד לא מצאת את ה"אחד" שלך. זה אומר שאת נאצלת להמשיך ללכת לדייטים ראשונים. ומשום מה למרות הניסיון הרב שלך בתחום את עדיין תוהה "מי ישלם בדייט ראשון?".

 הבעיה: הבעיה היא קודם כל אצלך. את מתחילה לחשב ולחשבן לדייט שלך ואת מה שזה אומר עליו ועלייך אם כל אחד משלם על עצמו או שהוא לוקח עליו את התשלום כולו.

 הפתרון:  ברור שכל מה שקורה סביב החשבון הוא משמעותי להבנה אם מדובר בקמצן/נדיב, אבל למה את לחוצה? הכדור במגרש שלו, שבי בשקט וצפי כיצד הוא מנהל את העניין…

אם את ממשיכה להתלבט, אזי ההתלבטות שלך מעידה על חוסר ביטחון, על לא מעט קטנוניות וחשבונאות שאת עורכת עם עצמך ועם הסובבים אותך. האם את בטחה שזה רק קורה לך בדייטים ראשונים?!

כעצה אני יכולה להתוות שלושה כללים; להזמין מעט, לעולם לא להציע לשלם את החשבון ולהציע תמיד לשלם את הטיפ..

 2. מה הוא חושב על הגוף שלי

אם עברתם בהצלחה את הדייט הראשון, עכשיו מתחילות אצלך דאגות חדשות. למה הוא איתי? האם הוא נמשך אלי? מקווה שהדייט השני הוא כי לא נעים לו…

 הבעיה: את רוצה שהוא יגיד שהוא מת על הגוף שלך, אבל מצד שני דברים כאלה בדרך כלל לא נאמרים בדייט הראשון/שני וגם אחר כך בהמשך הדרך הזוגיות, לא כל בני הזוג נוהגים להחמיא לבנות הזוג על גופן ללא הפסקה.

האם זה שהוא לא החמיא לך על גופך, אומר בהכרח שהוא לא אוהב אותו?  ולמה בכלל את חייבת כל הזמן לקבל פידבק כלשהו על עצמך ועל גופך? למה כל הזמן חייבים להחמיא לך? האם את מחמיאה לו בלי הפסקה?

הפתרון: הצורך המתמיד באישורים וחיזוקים הוא נטל בלתי אפשרי ולא נולד הגבר שיעמוד באינטנסיביות של הצורך להחמיא ולחזק ללא הרף.  ורגע..מה איתו? האם הוא לא זקוק למחמאות, לאישורים על המראה שלו? ההתבוססות הנרקיסיסטית בעצמך תביא רק לתחושת חסר מתמשכת, מרמור, אכזבה, דכדוך ו..סיום מערכת היחסים.

ברור שאי אפשר לסחוט מחמאות זה פאתטי, אבל מדי פעם אפשר להגניב שאלה קטנה, אם זה לא עוזר ואת נסערת מאוד, בשביל זה יש לך חברות, אחיות, גיסות ואימא ואם הן באמת טובות אז הן תדענה איך לענות לך…

אם התנהגות זו חוזרת על עצמה ואינך מצליחה להפנים כי בן זוגך חושק בך ואוהב אותך שהרי אינו חייב להיות איתך, כדאי לפנות לייעוץ. זה עינוי לחיות בו ועינוי לסביבה הקרובה ולגבר עצמו. הסיבות לכך רבות: בעיות בדימוי גוף, בעיות השמנה בעבר, טראומה כלשהי, בטחון עצמי ירוד והסתמכות יתר על המראה הפיזי כמקור ענק להערכה וחיזוקים וכאשר זה לא קורה כפי שציפית את מרגישה מרוסקת. בעיות על הרקע הזה אינן נפתרות מעצמן ויש צורך בעזרה מקצועית.

 3. מה אימא שלו תחשוב עלי ומה החברים שלו יחשבו עלי?

 אתם כבר זמן-מה ביחד, והוא נורא רוצה שתפגשי את ההורים שלו. הוא מזמין אותך לארוחת ערב ביום שישי ואת כבר נכנסת לסרטים.

הבעיה: מה ללבוש, מה לנעול, איזה תיק לקחת, על מה מותר לדבר ועל מה אסור. את רוצה להשאיר רושם ראשונים טוב כדי שאימא שלו תאהב אותך וביום מן הימים תעזור לך עם הילדים שייוולדו לכם.

את מודאגת מארוחת הערב הצפויה ושבוע לפני את מפסיקה לישון מרוב לחץ. אגב, כל מה שאמרנו על ההורים, נכון חלקית גם לגבי החברים שלו. גם מולם את רוצה ליצור רושם טוב, אך על את לא מתכוונת להתאבד על זה, בכל מקרה, ברגע שתהפכו לזוג קבוע, הוא ישכח מהם. את מקווה.

הפתרון: לגיטימי לחשוש מאירועים כאלה ובטח להקדיש להם מחשבה ותשומת לב. נראה סביר ביותר לברר בעדינות מהי האווירה בבית ההורים, האם זו ארוחה מסורתית- משפחתית שאליה כולם מתלבשים באופן חגיגי יותר, או ארוחה קלילה..כעצה כדאי להתלבש בסגנון הדומה לסגנון האם והאחיות…מחקרים מצביעים על כך, שאנחנו נוטים לחבב אנשים הנראים דומים לנו..(זו עצה טובה גם לגבי העבודה) אז לא צריך להתחפש אבל בהחלט להתאים לאווירה. לגבי חברים , טעות גדולה לחשוב שאת תעיפי אותם בהמשך, גברים היום מודעים לעניין וזה לא קורה, בכלל למה צריך לחשוב ככה? תני צ'אנס לעצמך ולהם אולי הם נחמדים ומעניינים?

  4. האם הוא באמת אוהב אותי?

אתם כבר שנים ביחד, גרים באותה דירה, יוצאים לבלות כמה פעמים בשבוע, מבשלים ארוחות נהדרות. התקשורת ביניכם נהדרת ואת מרגישה בעננים. או שלא?

 הבעיה: פתאום את מתחילה לחשוד שמשהו לא בסדר. פתאום הוא לא רוצה לבשל איתך ולא רוצה לצאת לדייט. את מרגישה שמשהו משתבש. האם הוא כבר לא אוהב אותך??

 הפתרון: האם כשלך לא בא לשכב איתו, לבשל לו, אז את כבר לא אוהבת?! ברור שלא..שינוי בהרגלים אכן מעיד על קושי וזו אולי הודעה לא מילולית שמשהו השתבש, אך אם תמשיכי להיות עסוקה בשאלות אגוצנטריות, רוב הסיכויים שהקושי יהפוך למשבר. הדרך היא לפנות בעדינות תוך מיקוד הבעיה ולשאול מה קורה, מהיכן נובע השינוי, האם הוא קשור לזוגיות והכי חשוב כיצד אפשר לשפר את הקשיים .

 5. האם הוא בוגד בי?

אז את בטוחה שהוא אוהב אותך, לפחות בנקודת זמן הנוכחית הזאת. אבל פתאום את מתחילה לחשוד שלמרות שהוא מביע את אהבתו אליך, הוא גם מוצא זמן לעוד מישהי מהצד. הריח של החולצה היה נשי, לטעמך. הוא איחר לחזור הביתה ביום חמישי ועוד דברים שמדליקים אצלך נורה אדומה.

 הבעיה: את מתחילה לחשוב בו, רוצה לרגל אחריו. נכנסת לו לטלפון, בודקת הודעות, פורצת לפייסבוק כדי לראות עם מי הוא מתכתב. האם הוא באמת בוגד בי?

 הפתרון: אם הגעת למצב של ריגול אחרי בן זוגך מצבך האישי בכי רע ומצב הקשר כנ"ל. אמון הוא היסוד המשמעותי ביותר בקשר וסדקים בו הם נזק שלעיתים רבות לא ניתן לאחות. עצתי היא לפתוח בשיחה על השינוי שחל בהתנהגות , לברר קשיים ללא האשמות ולנסות להבין. אם בן זוגך מאוהב באישה אחרת שיחה כזו תוציא את האמת ועם כל הקושי תחסוך שבועות של רמייה ולבסוף נטישה. אם הוא מבולבל בגלל התחלת קירבה לאישה אחרת , דווקא גישה של חיוביות וסלחנות, תקרב אותו אלייך ותקשה עליו להיפרד. אם אין בגידה, אז תתנצלי מעומק ליבך כי עצם החשדות פוגעים.

 6. האם הוא חושב על האקסית שלו?

כשנכנסת למערכת היחסים הנוכחית, את ידעת שכל אחד מכם מגיע עם מטען קודם. לך היה את ההוא שיצאת איתו שנה, ולו יש אקסית מיתולוגית איתה הוא היה אמור להתחתן אחרי שלוש שנות זוגיות.

 הבעיה: בהתחלה זה לא הפריע לך, אבל עכשיו את מתחילה לדאוג שהוא מתגעגע לאקסית שלו. בכל זאת, הם כמעט התחתנו! ובשביל מה את בכלל משקיעה במערכת היחסים הזאת, אם כל רגע הוא עוזב אותך.

 הפתרון: גברים לא מתגעגעים לא לאימא שלהם ולא לאקסית שלהם, אלא אם כן את נתת להם סיבות טובות לעשות כן. הסיבה הראשונה והמרכזית היא בדרך כלל- את!! זו את שמזכירה את האקסית ללא הרף , משתגעת מקובץ תמונות שהנ"ל שכח למחוק במחשב שלו, מדברת עליה במיטה, חוקרת את חבריו עליה ועורכת השוואות ללא סוף בינך ובינה ולבסוף כועסת עליו שהוא מעלה אותה..הוא שכח אותה ואת נושאת אותה כל הזמן…

בנוסף חשוב לציין כי לא פעם מערכת יחסים קודמת נגמרת בתוך מערכת היחסים הנוכחית, אז נעשה הסוף המוחלט וההבנה הטוטלית שזה נגמר, לפעמים זה קצת קשה וצריך לדעת את זה כדי להבין שזה לא געגוע אלא הפרידה האחרונה.

 

 

אביבה פרידמן- מטפלת משפחתית
דוקטורנטית ל- Coaching Psychology באנ' מידלסקס בלונדון. זהו תחום אקדמי ומחקרי המשלב את הידע מתחומי הפסיכולוגיה המסורתית יחד עם הכלים האפקטיביים והגישה החיובית של עולם האימון. בבלוג תמצאו סיפורי מקרה ותובנות מעולם ה Coaching Psychology. טיפול או ייעוץ בשיטה זו אינו מיועד לאוכלוסיית בריאות הנפש.