עוגת פובידל משגעת ורכה

עוגת פובידל

תמיד כשט"ו בשבט היה בפתח אבא שלי החל בקניות לפני כדי להספיק לקנות מכל פרי ושיספיק לו הכסף לכך…

היה לו מגש ענק מנחושת בו סידר את הפירות  בצורה מרהיבה וכשכולם הגיעו התרגש כילד קטן

מילא שזיפים באגוזים ותאנים גם כן.

נהג להאכילני בלי לקבל סירוב.זה טעים ובריא הוא אמר בלי לדעת כמה רעל מאכילים את הפירות כדי שישמרו…

אבא שלי היה מאוהב בשזיפים יבשים ומשמשים בכל צורה

ולכבודו אפיתי את העוגה המופלאה הזו …

לעיסת העוגה

לתבנית חלה גדולה

4 ביצים

350 גר' קמח תופח

100 גרם חמאה רכה

1 מיכל שמנת חמוצה ואפשר 9 אחוז

200 גרם סוכר לבן או דמררה

50 גרם שקדים פרוסים או קצוצים גס

50 גרם אגודים קצוצים

כמה טיפות תמצית וניל

מקציפים הכל יחד במהירות חוץ מהפיצוחים שאותם מוסיפים בסוף ההקצפה

לתחתית הפירות

200 גקם שזיפים שחורים יבשים ללא גלעין

לטעום שאינם ישנים וחמוצים

100 גרם משמשים מיובשים

200 גרם סוכר

כמה טיפות לימון

מים לכיסוי הפירות

סיר נירוסטה

שוטפים את הפרי היבש היטב מכסים במים ומשרים שעתיים לפחות

בסיר הנירוסטה.

מדליקים אחרי שעתיים את האש ומבשלים את הפרי עד שרוב הנוזל יתאדה.לא בוחשים שהפרי ישאר שלם יחסית

מכינים סירופ מ4- כפות סוכר  2 שקיות סוכר וניל,2 כפות ליקר טוב וכוס חד פעמית קטנה מים.

הרכבת העוגה

משמנים את נייר האפיה שהנחנו בתבנית ומעליו מניחים את הפירות יפה

מעבירים את עיסת הבצק מעל הפרי

אופים 40 דקות 180 מעלות ובודקים אם לא התבשל ממשיכים לאפות מכוסה בנייר אפיה

כשמוכן משקים אותה בסירופ הקר

מקררים ומקלפים את הדף מהעוגה הטעימה הזו מעבירים הפוך כשהפרי מעל .

ואבא שלי ממעל מסתכל ומחייך .

מגישים עם גלידה,קצפת או לבד עם קפה טוב

מובטחת הנאה .

לעוגת פובידל

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.