עוגת לימון ופרג

בחורה עם מחשב נייד

עוגת לימון פרג

2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
3 כפות פרג
110 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות קליפת לימון
4 ביצים
2 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ריבה שאוהבים

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-175 מעלות ולשמן ולקמח קלות תבנית אינגלייש קייק.
בקערה גדולה לנפות קמח, אבקת אפייה, ומלח. להוסיף את הפרג ולערבב קלות.

בקערת המיקסר לערבל חמאה, סוכר ושמנת מתוקה עם קליפות הלימון לתערובת קרמית.
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את הביצים, אחד כל פעם לערבב היטב אחרי כל הוספה.
להוסיף את השמן, תמצית הוניל ומיץ הלימון ולערבב.
לכבות את המיקסר ולהוסיף את הקמח לערבב היטב בעזרת לקקן עד שהקמח מתערבב לחלוטין בתערובת.

להעביר את התערובת לתבנית המשומנת/מקומחת ולאפות 55 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

להוציא את העוגה מהתנור להוציא מהתבנית ולהבריש את בסיס העוגה בריבה.

לצנן לחלוטין.