פוסט לתחילתו של הסתיו + מתכון

קלוז אפ לפריטים

שלום לכם, אכן, תחילת סתיו…יש כבר שלכת והימים מתקצרים. קריר יותר בבוקר ובערבים, אבל עדיין חם ביום. אני אישית יוצאת עם ג'קט ג'ינס בבקרים ומורידה אותו אחרי שעה שעתיים, כי מתחתיו לובשת קצר. מצד אחד סנדלים עם אצבעות חשופות ברגליים ומצד שני מתחשק לי נעליים סגורות קצת. ולכן המתנה שקיבלתי מאחותי מאנגליה: זוג סניקרס מוזהבים וטרנדיים בדיוק עונים לי על ההגדרה הזאת. אחותי שצעירה ממני ב9 שנים טוענת שהיא האחות הגדולה ואני הצעירה כי אני מתנהגת ממש לא לגילי (לא מרחיבה על זה את הדיבור…חהחה, מי של איודע בת כמה אני יכול לנסות לנחש), היא אומרת שיש לי נטייה לחשוב שאני עדיין בת 16-18, אני טוענת שבהחלט אפשר לאמץ טרנדים צעירים כמו ג'ינס על קצת קרעים, סניקרסים צבעוניים וחצאיות קצרות, העיקר איך משלבים את זה. ולדעתי אני משלבת אותם מספיק סולידי לאישה שהיא אימא לתאומים בני 16 ובעלת קריירה כלשהיא…חהחה!! אז הנה הלוק הראשון והוא מאוד בניחוח סתווי, חצאית ותיקה של נעמי פלוס עם נוצות וגם החולצה יחסית חדשה מנעמי בצבע כחול מחמיא מכותנה טובה. הוספתי לכחולים האלה סניקרסים מוזהבים וזה מזכיר לי את האבן הכחולה לאפיס שהיא שאריות של המתכת זהב. אז בעצם שיחקתי עם זהב בלוק שלי.

טוטאל לוק: נעמי פלוס שרשרת: איתן סניקרס: אסוס (מתנה מאחותי)
טוטאל לוק: נעמי פלוס
שרשרת: איתן
סניקרס: אסוס (מתנה מאחותי)

שימו לב שהחצאית בגזרה קצת א-סימטרית נותנת אשליה של אורך ויוצרת צללית צרה יותר בגוף בצורה מחמיאה מבלי להתאמץ מידי. הנה קלוז אפ לשרשרת, לחצאית ולנעליים

קלוז אפ לפריטים
קלוז אפ לפריטים

לוק נוסף בניחוח סתווי הוא של חולצה מבד ויסקוזה נעים תוצרת הודו שקניתי באופנת פיפה. ממליצה לכם מאוד, אופנה בייבוא מסקנדינביה בעיקר של בייסיקים אבל גם דברים אחרים וטרנדיים והרבה בוהו שיק כמו החולצה שעלי. שצירפתי לה חצאית בגזרת עיפרון שהשנה חוזרת ואפנתית מאוד.

חולצה - פיפה חצאית- אסוס (ישנה) נעליים: צ'ארלס אנד קית (ישן) שרשרת: שלי דהרי עגילים: H&M
חולצה – פיפה
חצאית- אסוס (ישנה)
נעליים: צ'ארלס אנד קית (ישן)
שרשרת: שלי דהרי
עגילים: H&M

המזג האוויר הסתווי גם גורם לרצון למשהו מתוק וטיפה מנחם, לא קינוח קר אלא קינוח יותר אפוי. אתמול היה יום בחירות לרשות המקומית ויום שבתון לכולם. אז ניצלתי לבישולים ולאפייה. הרבה חומרים לא היו לי, אז אפשר להגיד שיש מאין עשיתי פאי עם פטל שלקראת סוף היום לא נשאר ממנו כלום. 

הנה המתכון:

3 וחצי כוסות קמח רגיל, שקית אבקת אפייה, ביצה L, גביע שמנת חמוצה 9%, רבע כוס שמן קנולה או חמניות, שקית סוכר וניל, כוס סוכר, קורט מלח, חצי כוס עד כוס פטל קפוא שהופשר מעט במקרר,ריבת משמש (או כל ריבה אחרת) בערך 3-4 כפות גדושות ואבקת סוכר לפיזור אחרי האפייה.

שמים בקערה את הביצה, כוס הסוכר, שמנת, שמן ומערבבים בכף עץ היטב, מוסיפים את אבקת האפיה והקמח ומתחילים ללוש ביד, להוסיף גם את קורט המלח, אם הבצק רטוב להוסיף עוד קמח לא לפחד עד שיש בצק שניתן לעבוד איתו. אפשר לשים במקרר ל20 דקות עטוף בניילון ניצמד.

לוקחים תבנית פאי או תבנית אפייה בקוטר 24-26, משמנים היטב ומפזרים טיפה קמח. מחלקים את הבצק ל2/3 ו 1/3 מה 2 שליש מרדדים ומרפדים את תבנית הפאי (אני רידדתי ביד ללא מערוך כי בדיוק הוא נעלם לי מהנוף)

לאחר שהצמדתי היטב את הבצד לתבנית פיזרתי את הריבת משמש על הבצקשתכסה עת כולו ופיזרתי את הפטל. זוכרים את שקית סוכר הוניל? אז כעת פיזרתי את השקית עם הפטל ומשליש הבצק שנשאר עשיתי שתי וערב על הפאי ועם ביצה מרחתי את כולו. הכנסתי לתנור ל180 מעלות מחומם מראש היטב לאיזה 40 דקות, אבל זה באמת תלוי בתנור שלכם. ולאחר האפיה פיזרתי על העוגה את אבקת הסוכר. שהו בתאבון!!!

פאי פטל
פאי פטל

אז זהו, זה הפוסט האחרון לחודש אוקטובר…שיהיה לכולנו סופ"ש נעים וחודש נובמבר מעולה, מקווה שאהבתם!!!

להתראות!!!