#128 – על מה רבים בפרק ב׳?

C3TZR1g81UNbFzApDTS97ejtcrs1YAcmTmho3qEcWSEGYKiRzFpLLcK6ALvyrFvzcN72zxo74LjZLbdK5rXFKcQM98Xe7MjBUCqF1a1LgtiGcPapKrq9Qrr

לא מזמן פגשתי אישה נשואה שאמרה לי שהיא כבר מחכה לפרק ב' שלה 🙂
פרק ב' נשמע תמיד רומנטי, טרו-לאב, כאילו פרק א היה להקת החימום, מנת האפרטיב ועכשיו מחכים למנה העיקרית, הלא מתפשרת, האמיצה שתנצח איתה את גמר המאסטר שף ואת החיים עצמם.
בעבר הרחוק, יצא לי אישית לפגוש לא מעט זוגות מושלמים כאלה, שנראו שרק עכשיו יצאו מתיבת נוח, מאוהבים בטירוף והאהבה והניצוץ שלהם בעיניים נראו עד למרחקים. בדרך כלל היו מלחשים מאחורי גבם "אה, מה הפלא? הם בפרק ב"…

האמת, שאני יכולה להתחבר לזה.
את פרק א את/ה בדרך כלל פוגש בשלב יחסית מוקדם של חייך, בשנות העשרים-שלושים שאת/ה עוד לא באמת מאופס על עצמך ועל מה באמת חשוב לך בחיים, אתה מוצא את עצמך נשאב לזוגיות, משפחתיות, לקריירה, למשכנתא ומקווה שבחרת טוב.
בפרק ב' הבחירה הרבה יותר מושכלת. כבר חשת על בשרך את הכישלון הצורב והכואב של הבחירה שלך, לרוב אתה כבר בעצמך הורה לילדים וכבר בגרת נפשית ופיזית בכמה שנים. בפרק ב' אתה בוחר את מה שאתה רוצה ולא בהכרח את מה שאתה *צריך*.

ואז נשאלת השאלה האם זוגות מושלמים רבים?
התשובה היא כן! האם זוגות בפרק ב' רבים? והתשובה היא בוודאי שכן!
אם יש דבר אחד שלקחתי מפרק א שלי זה שאסור בתכלית האיסור שהאדישות וחוסר אכפתיות ישתלטו על מערכת היחסים. ברגע שאתה מזהה את זה, הרי שתדע שאהבה שלכם גוססת בואך מתה :-(.
על מה זוגות בפרק ב' רבים? האמת שכמעט על אותם נושאים שרבים עליהם בפרק א אבל עם כמה שינויים מהותיים – אם אין מגורים משותפים, כלומר אין משק בית משותף לנהל אז אין מריבות על כסף או הרגלי היגיינה מקולקלים, ואם אין ילדים משותפים אז עיניני החינוך מקבלים הרבה פחות תשומת לב ואין להאשים את הצד השני באופי המעצבן של הילדים שכמובן לא ירשו זאת מהצד שלך.

אז מה נשאר ? אולי לא הרבה אבל או-או כמה תעסוקה ואספקה למייק-אפ סקס יש:
"אנחנו לא נפגשים מספיק" – מה לעשות שני אנשים בוגרים נפגשו באמצע החיים, התאהבו אבל לכל אחד יש עולם ומלואו משל עצמו. הרבה פעמים גרים בערים אחרות, לפעמים מרוחקות, יש ילדים, הסדרי ראייה, עבודה שצריך להגיע אליה מוקדם בבוקר מה שמקשה על מפגשים לעיתים קרובות. אז מנסים להיות יצירתיים ככל שניתן, מאלתרים זמן זוגי , ישנים פעם פה- פעם שם, אבל לפעמים זה עדין לא מספיק

מערכת יחסים עם הגרוש/ה–  איכשהו לאורך כל מערכת היחסים שלכם, יש אקס/ית מאוד משמעותי נוכח בכל צעד ושעל, שנפגש עם הילדים על בסיס קבוע, אולי עם בני המשפחה או חברים משותפים שאולי מדווחים יותר ממה שהיית רוצה …  ולמה בכלל הוא/ היא מוותרים להם כלכך הרבה? למה הם כלכך טובים כלפיהם? למה לא אסרטיבים מספיק? ואם יש מערכת יחסים והיא טובה או סבירה, עלולים לעלות נושאי הגבולות בינהם – מה סביר ומה מקובל?
גם כשאין מערכת יחסים ויש סכסוך ושנאה  זה מעיד הרבה … איך הוא/ היא יכולים להתעלם ממי שהיה בעלה/ אשתו עד לא מזמן? ואיך אפשר להצדיק את ההתנהגות שלו/ה? אתה נחשף לצד מאוד משמעותי של הבן/בת זוג שלך שכנראה לעולם לא היית נחשף אליו לפני עשור או שניים אם הייתם נפגשים בגלגול הקודם שלכם. לפעמים ההתבוננות שלנו והשיפוטיות מעידה דווקא עלינו ולא בהכרח על הצד השני ….

הילדים שלך/ שלו– הם שלא בחרו להתגרש ובוודאי שלא בחרו בחירה מושכלת בפרק ב', מוצאים את עצמם מבלים עם ילדים שלא הכירו, שלא מבית הספר או מהכיתה שלהם ומצפים מהם אם זה לא קשה בבקשה, גם לחבב ולהסתדר איתם. לפעמים יש פער גילאים, מגדרי והבדלי טמפרמנט.
אם הם לא רבים ושונאים אחד את השני – דיינו. אח"כ גם אנחנו צריכים לחבב את הילדים אחד של השני, שוואלה לא תמיד זה בא הכי טבעי לנו … אם לשלי הייתי צריכה להתרגל 9 חודשים ברחם ואח"כ עוד היכרות והסתגלות ארוכה הרי שפה אין זמן פציעות וצריך ישר להיכנס לעינינים ורצוי לא לגרום לצד השני לשנוא אותי על תקן אמא חורגת רשעית. ולסיום סיומת, אם חשבנו תמיד שהילדים שלנו מוצלחים ואהובים? אז זהו שלא תמיד … וקשה לנו לפעמים לראות שאדם שמאוד קרוב אלינו, מסתכל עליהם מהצד ושופט אותנו (אפילו אם זה רק בלב) על החינוך וההחלטיות ההוריות שלנו. גם הדינמיקה בינהם לפעמים עולה על הפרק – האם מותר או ראוי להעיר ועל מה? בפניהם או בחדרי חדרים?

כל זוג והאופי שלו, כל זוג ומריבה והשולם שלו.
לא צריך לפחד מלדבר על דברים ולהציף אותם – כאמור איפה שאכפת, שם קיימת האהבה … והלוואי שהאהבה תנצח את הכל!

 

 

restart
++++++++++++++++++ הגיגים ומחשבות של גרושה טרייה +++++++++++++++++++++++רוצים לקבל עדכון כשיוצא פוסט חדש? מוזמנים ללחוץ על כפתור "עקוב אחרי" מצד שמאל למעלהאו בפייסבוק: https://www.facebook.com/Restart-Blog-502876029895543/