בכל חג שבועות סבתא שלי ז'נה הכינה את המאפה הזה
משמין מנחם וטעמו כצפיחית
לתבנית הכי גדולה חד פעמית בגודל התנור צריך חבילת בצק עלים מרודד של קילוגרם (אני אוהבת את ציפור השרון עקב כך שהוא לא שמן וטעמו טוב)
ואם יש לי זמן אני מכינה בבית .
פותחים את כל הגליל וחותכים מחצית בדיוק מרדדים דק ומעבירים לתבנית מעל נייר אפיה .
מכינים מלית מ-קילוגרם גבינה 5 אחוז או 9 אחוז כמו סבתא…
2 מיכלי קוטג'
2 מיכלי שמנת חמוצה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת גס
200 גרם קשקבל מגורר גס
קוביית גבינה בולגרית של 300 גרם מגוררת גס. לא המעודנת…וגם לא הרכה.
6 ביצים
חצי כפית סודה לשתיה
2 כוסות חד פעמיות קמח תופח (לשתיה קרה )
טורפים הכל היטב. הבלילה תהיה נוזלית ותתקשה באפיה לא לדאוג.
שופכים אותה מעל שכבת הבצק .
מרדדים דק את החצי השני ומעבירים לכיסוי המלית.
חותכים למנות מראש .
מורחים בשמן ומפזרים שומשום
אופים שיזהיב ומתענגים חם…
שידרגתי עם שמן שום …