האינצ'וסה דקזו של גרממה שלי – מאפה בצק עלים בגבינות

בחורה עם מחשב נייד

בכל חג שבועות סבתא שלי ז'נה הכינה את המאפה הזה

משמין מנחם וטעמו כצפיחית

לתבנית הכי גדולה חד פעמית בגודל התנור צריך חבילת בצק עלים מרודד של קילוגרם  (אני אוהבת את ציפור השרון עקב כך שהוא לא שמן וטעמו טוב)

ואם יש לי זמן אני מכינה בבית .

פותחים את כל הגליל וחותכים מחצית בדיוק מרדדים דק ומעבירים לתבנית מעל נייר אפיה .

מכינים מלית מ-קילוגרם גבינה 5 אחוז או 9 אחוז כמו סבתא…

2 מיכלי קוטג'

2 מיכלי שמנת חמוצה

200 גרם גבינה צהובה מגוררת גס

200 גרם קשקבל מגורר גס

קוביית גבינה בולגרית של 300 גרם מגוררת גס. לא המעודנת…וגם לא הרכה.

6 ביצים

חצי כפית סודה לשתיה

2 כוסות חד פעמיות קמח תופח (לשתיה קרה )

טורפים הכל היטב. הבלילה תהיה נוזלית ותתקשה באפיה לא לדאוג.

שופכים אותה מעל שכבת הבצק .

מרדדים דק את החצי השני ומעבירים לכיסוי המלית.

חותכים למנות מראש .

מורחים בשמן ומפזרים שומשום

אופים שיזהיב ומתענגים חם…

שידרגתי עם שמן שום …

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.