כמה פעמים מצאת את עצמך מקטרת על השגרה שלך? כמה פעמים התפללת לחופש? ומאידך, כמה פעמים שכבת בלילה ערה ושנאת את עצמך, כי החיים שלך לא מה שחלמת שיהיו, כי זמן האיכות עם הילדים, למרות שהבטחת לעצמך, אף פעם לא מגיע.
והנה באה הקורונה, וסידרה לך את החיים. אנחנו יכולות לראות בקורונה איום, אך אני מעדיפה לראות בקורונה, הזדמנות.
הנה עשרה דברים למה:
1. את והמשפחה בבידוד (או לא), מה שבטוח אין לאן למהר, אין מסגרות חנוכיות, זאת הזדמנות מעולה להתחבר מחדש לילדים. לנצל את הזמן, לחיזוק הקשר.
אפשר ליצור פעילויות משותפות לכל המשפחה, משחקי קופסה, אפיית עוגיות ועוד. חשוב גם לנצל את הזמן להתחבר לכל ילד בנפרד. צרי זמן איכות נפרד, לכל ילד עפ"י גילו. התקרבות למתבגרים, היא הזדמנות פז.
2. אביב הגיע ופסח בדרך, נצלי את הזמן לעשות סדר בארונות, למי יש זמן או חשק לעשות את זה בימים כתיקונם.
3. זה הזמן שלך להפריך את המשפט " אם ביקשת מגבר לעשות משהו,אין צורך לנדנד לו, פעם בחצי שנה מספיק…", צרי רשימה לבעלך, של כל הדברים שאמרת לו מליון פעם לתקן בבית ותמיד היה לו תירוץ למה איו לו זמן. זה כבר יעסיק אותו לשבוע.
4. הקורונה מאפשרת לנו להתמקד, במה שבאמת חשוב בחיים. כל הסדרות בנטפליקס שלא הגעת אליהן ועושות לך טוב, או ערמת הספרים ששוכבת כבר שנתיים ליד המיטה. זוהי הזדמנות מעולה להתמלא קצת באנרגיות ולהשלים פערים.
5. עצמאית? זה הזמן שתמיד חסר לך, להמציא את עצמך מחדש. כל הרעיונות שרשמת על פתק והנחת בצד, כל התוכניות שאת מבטיחה, שיום אחד אם רק יתפנה לך קצת זמן, תגיעי אליהם. אז הנה, בחסות הקורונה, התפנה לך הזמן. אז קדימה לעבודה.
6. אין צורך להשתמש בתירוץ: "כואב לי הראש", פשוט אמרי לו, ממי אני מתה ל… אבל אני דואגת לך…קורונה. מהיום אמצי לך מילת קוד חדשה.
7. כל יום את מקטרת שאין לך עוזרת. נחשי מה? הקורונה סידרה לך מלא עוזרות ועוזרי בית קטנים. כמו מפקדת טובה, חלקי תפקידים בחכמה. גם הילד הקטן ביותר יכול לתרום. הניקיון המשותף לא רק שיעביר את הזמן, הוא גם יתרום לאחדות המשפחה.
8. זאת ההזדמנות להשלים שעות שינה, הביביסיטר נמצא כבר בבית. אחר כך תתחלפו.
9. ארוחות משפחתיות מבאסות? נמאס לך כל שבוע לראות את הדודה החופרת מהצד של בעלך? או לחלופין, להתלבש להתאפר לנסוע שעה, רק בשביל לסיים את הערב בעצבים, עם ילד שנרדם ברכב ומתעורר בשנייה שמגיעים הביתה? טאדם!! קורונה. את יכולה להסתובב בפיג'מה וללא איפור 24/7 ולאכול בשקט במטבח.
10. הכי חשוב זכרי: לא הכל בשליטתך. הבחירה אם להילחץ או להנות היא בידייך. מכיוון שהלחץ לא ישנה את המציאות שלך, בחרי לראות את הדברים הטובים שאת יכולה להפיק מהמצב. אין זה אומר שצריך להיכנס לשאננות, הקפידי על כללי ההיגיינה, אך הימנעי מפניקה. הלחץ שלך בהכרח יקרין על כל הבית. מה שאומר שתפספסי את ההזדמנות לעבור את התקופה בצורה נעימה, ולהפיק ממנה את כל אותם דברים, שביום יום את לא מספיקה.