תפוזונים סיניים – זה לא חייב להגמר בריבה…

גם אתם התברכתם בעץ קומקוואט יפהפה? גם אצלכם העץ כולו הבשיל, כמו לפי פקודה, בוקר בהיר אחד? גם אתם מתלבטים איך להתמודד עם כל השפע הזה? יש לי יופי של רעיון…

תפוזון סיני כבוש - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

יופי של פרי הקומקוואט, התפוזון הסיני. קטנטן, כתמתם, זוהר ומהווה ניגוד מושלם לירוק שסביבו.

תפוזון סיני - קומקוואט | הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה צילום: shutterstock_352215131
תפוזון סיני – קומקוואט | הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
צילום: shutterstock_352215131

רק מה? כשעץ שלם מבשיל בבת אחת – גם 6 אכלני קומקוואט (ואצלנו בהחלט אוהבים את הפרי בצורתו הגולמית) – לא משתלטים על השפע, ואני (כמי שממונה על המטבח הביתי) בבעיה קלה, וליתר דיוק – מאותגרת…

אגף הריבות והקונפיטורות כבר מזמן מיצה את עצמו בהקשר הזה, ואני יושבת מול שק של תפוזונים שנקטפו הבוקר ותוהה מה לעשות איתם.

מפה לשם, אני מחליטה לנסות לכבוש את התפוזונים, ומכיוון שזו התנסות ראשונה, אני בודקת במקביל 2 גרסאות:
גרסה ראשונה – דומה מאוד ללימון כבוש מסורתי – עם מלח ופפריקה חריפה.
וגרסה שניה – עם שום, לימון, גרגרי כוסברה, גרגרי אניס, פלפל אנגלי ועלי דפנה, וכמובן – מלח.

אני מארגנת 2 צנצנות, מעקרת, מסדרת את התפוזונים יפה יפה, מתבלת ויוצקת מי מלח לכיסוי מושלם. מניחה עם אדם החלון, ונכנסת להמתנה של שבוע (לפחות…) כל יום מתבוננת, הופכת מטלטלת, כך במשך שבוע תמים. ואחרי שבוע…

תפוזון סיני כבוש - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
תפוזון סיני כבוש – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

כעבור שבוע אני מגלה שהיה כדאי, אבל ממש כדאי, לחכות. הצנצנת הראשונה (עם מלח ופפריקה חריפה) – נחמדה. אבל הצנצנת השניה, הווווו…. הצנצנת השניה, כאן אני מגלה אוצר של ממש.  התפוזונים הכבושים מתגלים כמעדן אמיתי.

מתכון מלא ומדוייק תמצאו כאן.

ועכשיו – מה עושים איתם? עם התפוזנים הכבושים המהממים האלה? אז יש כמה וכמה אפשרויות:

אפשר לאכול סתם כך, וזה ממש לא סתם, תאמינו לי.

תפוזון סיני כבוש - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
תפוזון סיני כבוש – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

אפשר להשתמש בתפוזונים לשדרוג מאכלים אחרים, כמו למשל – תוספת לירקות מאודים.

IMG_1440

אפשר לטחון  את התפוזונים יחד עם מעט מנוזלי הכבישה ולהשתמש בהם כמרינדה לדגים או עופות, כאן למשל עם פילה טונה ושומר.

תפוזון סיני כבוש - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
תפוזון סיני כבוש – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

ואפשר כמובן להמציא עוד ועוד משלכם (אם נשאר משהו…).

וכאן נמצא המתכון המלא

 

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?  בואו בקרו בבלוג האישי.

שלכם, שרון

הצטרפו לדף של רוקחת החלומות בפייסבוק