אני מבשלת על בסיס יומי, אך לפעמים אני נתקפת בקדחת הבישולים, מה שגורם לי למזוג כוס יין משובח, לפתוח את הפלייליסט שלי, להרכיב אזניות ולנוע במטבח בשמחה ובקלילות יתרה לצלילי קולדפליי , עידן רייכל, אמיר דדון ועוד הרבה אחרים.
בסוף התהליך מצויים כמה סירים מלאים כל טוב, אישה אחת ממש מאושרת (אני), תהרגו אותי אבל אני ממש נהנית מזה, בני ביתי, שממתינים בסבלנות למלא את בטנם ועוד ילד אחד שמח (כבר ממש לא ילד, אבל לגמרי שלי), שגר בפלורנטין ולוקח קופסאות של אוכל כשמגיע לארוחת ערב בסוף השבוע.
בתמונה שהוא שלח בוואטסאפ המשפחתי הוא כתב: עוגת תפוזים של אמא עם הקפה של הבוקר.
עוגת תפוזים עם שקדים שלא תפסיקו לאכול, מתכון בלינק הבא:
http://saloona.co.il/ayeletsegal/?p=301
ביום חמישי האחרון, כשקדחת הבישולים תקפה אותי, התיישב בן העשר לשולחן, בעודו אוכל מאחד התבשילים שהכנתי, אמר את המשפט האלמותי הבא: "אימוש, את מבשלת כל כך טעים, whats your secret ? (מה הסוד שלך?) ".
נשבעת, לא נגעתי.
אם זה לא דורש חיבוק דב, אני לא יודעת מה כן, חיבקתי ונישקתי את הנסיך שלי והשבתי:
"It comes with a lot of love" (זה בא עם המון אהבה).
התבלין הסודי שלי זו אהבה, שאותה אני מכניסה לתוך הסירים בין כל שאר התבלינים.
את תבשיל האורז הזה הכנתי קצת יותר בשבילי, אני צמחונית, מנסה לגוון ולאכול מנות, שעשירות בחלבון.
אבל בני הבית טעמו והכריזו שאשכח מזה, שזה גם שלהם.
תבשיל אורז מלא עם עדשים שחרות וגרגרי חומוס
אז מה צריך:
1 כוס עדשים שחורות, מושרות במים למשך הלילה
1/2 1 כוסות אורז מלא, מושרה במים למשך הלילה (אני השתמשתי באורז חום בסמטי מלא אורגני, אפשר להשתמש באורז מלא אחר ואפילו אורז בסמטי רגיל)
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אני השתמשתי בסנפרוסט)
2 בצלים אדומים קצוצים דק
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל חריף, נקי מזרעונים וקצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפיות בהרט
3 כוסות מים רותחים
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, עירית)
איך מכינים:
מבשלים את העדשים במים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות ומסננים
מסננים את האורז.
מחממים בסיר רחב שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ – 2 דקות, מוספים את הגזר והפלפלים ומטגנים עוד 5 דקות.
מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 2 דקות ומוספים את התבלינים – מלח, פלפל שחור ובהרט.
מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה.
מכבים את האש ונותנים לאורז לנוח כרבע שעה.
מוספים את גרגרי החומוס, העדשים ועשבי התיבול, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.
זוהי מנה מצוינת לטבעונים/צמחונים כיוון שהצירוף של שני סוגי קטניות עם אורז עשיר בחלבון, בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ובמינרלים.
בתיאבון!