שבלולי פיצה

שבלולי פיצה טעימים במיוחד שמכינים רק לאנשים שאוהבים

ארוחת ערב. שוב צריך לחשוב מה להכין. הבחירה הטבעית של יושבי הבית זה פיצה, אבל כמה פיצה כבר אפשר לאכול? אז נשארנו עם טעם הפיצה רק שינינו את האריזה.

שבלולי פיצה

לבצק:

1 ק"ג קמח עם שמרים

6 כפות שמן זית

2 כפות סוכר

1 כף מלח

6 כפות שמן זית

400 גרם יוגורט

3/4 כוס מים פושרים

1 ביצה

למילוי:

1 גביע רסק עגבניות גדול (200 גרם)

4 שיני שום כתושות

3/4 כוס מים

1 כף שטוחה של פפריקה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

2 כפות שמן זית לטיגון

גבינה צהובה מגורדת

זיתים קצוצים

להכנה:

לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה וללוש את הבצק 5 דקות. להתפיח במקום חמים כשעה.

בינתיים, לשים בסיר קטן שמן זית, להוסיף את השום ולטגן מעט (להיזהר שלא יישרף). להוסיף פפריקה, רסק עגבניות, מלח, סוכר  ומים. לבשל 3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. לקרר.

לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק בעזרת מערוך לצורה מלבנית (40 על 20). למרוח את רסק העגבניות, לפזר גבינה צהובה וזיתים קצוצים.

לגלגל בצורה מהודקת לגליל שמנמן וארוך. בעזרת סכין מסור לחתוך פרוסות בעובי 5 ס"מ ולהניח במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. להניח את הצד שחתכנו בצד התחתון (שבחלק העליון תהיה גבעה קטנה).

לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לאפות כחצי שעה או עד שהשבלולים יזהיבו.

הבצק רך, נימוח וטעים ביותר.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!