שבלולי פיצה

שבלולי פיצה מבצק שמרים במילוי רוטב עגבניות משגע וגבינה – טעים, קליל ומיוחד. אין ילד לא יאהב ומבוגר גם!

11154838_10204969802059589_6145986635996081322_o

מתאים ל- 2 תבניות עגולות

לבצק:
1 קג קמח שמרים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
1/3 כוס שמן זית
כ- 500-600 מ״ל מים פושרים
למילוי:
6 עגבניות מרוסקות
2 קופסאות של רסק עגבניות (קופ׳ קטנות)
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מים רותחים
מלח לפי הטעם
2 כפות סוכר
גבינה צהובה מרוסקת / מוצרלה מרוסקת – מומלץ

למריחה מעל:

ביצה טרופה

להכנה:
לשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה. את המים מוסיפים לאט לאט – לפי הצורך. עד שמתקבל בצק נוח לעבודה שנפרד מדפנות הקערה. לכסות ולשים במקום חמים לתפיחה.
את כל חומרי הרוטב (פרט לגבינה) – לערבב בקערה. לטעום ואם צריך לתקן תיבול.
אחרי שהבצק תפח, להעביר אותו למשטח מקומח. לחלק אותו לשניים. לרדד למלבן גדול בעובי של 2-3 סמ. לפזר רוטב ומעל גבינה. לגלגל לרולדה. בעזרת סכין חדה לחתוך לפרוסות בעובי של 10-12 סמ ולהניח בתבנית עגולה משומנת במרווחים של כמה סמ אחד מהשני (הם צריכים מקום לתפוח). למרוח בביצה ולהניח להתפחה נוספת. ניתן לפזר יחד עם הגבינה זיתים מגולענים, גבינה בולגרית ועוד.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לחצי שעה. גם אם נדמה לכם שמוכן, תבדקו את התחתית של המאפה או בין שבלול לשבלולים ותבדקו שהוא באמת מוכן. בהצלחה לכל המשבללים:)

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!