שבלולי בצל מנוקדים בפרג

היום אחרי שהיא נדנדה לי שאנדנד אותה בנדנדה באחד השוונגים שהעפתי אותה לשמיים היא נתנה לי צרחה אמאאאאאאאאא כואבת לי הזרת, עצרתי אותה והוצאתי את חלוק וכובע האחות והתחלתי בדיאגנוזה. לעיני נגלתה זרת בדיוק כמו אצבעות הקבב של השף המוערך צחי בוקששתר , תיתי מה קרה לך בזרת???? אמא $#@@ התגלצ'ה לי על היד וזה כאב לי היא מיררה לי בבכי.
וכיאה לאמא חרדתית שלפתי אותה מהנדנדה והעמסתי את שתינו על המרצדס של חברת דן  ונתנו גז למבנה ההוא המלא בחיידקים שהילדים שם שחררו לאטמוספירה ואחרי בדיקה קצרה של הרופאה קיבלתי פקודה לנסוע לצילום רנטגן במרכז טרם בבני ברק (ואם טרם הייתם שם מזהירה מראש שלא תעזו להגיע לשם).

עלינו אם ובת חילוניות לבושות מכנסיים וחולצה על המרצדס עמוסת השחורים לכיוון בני ברק וזו הפעם הראשונה בחיי הפרענקים שהרגשתי לבנה, האוטובוס היה עמוס בעשרות אברכים שרק ממתינים למצוות הפרו ורבו וכשביקשתי סליחה בכדי לעבור לכיוון הנהג בכדי לתת לו תמורה עבור הנסיעה באוטובוס ברי המזל סוף סוף חשו מגע של דד אישה ומההתרגשות אפילו לא בדקו אותו בציציות.
ככל שהתקדמנו בנסיעה התחלתי להיות חרדה לגורלי כי עם הנסיעה המכנסיים והחולצה הוחלפו בשמלה צנועה והתיתי עברה לאאוטפיט של חולצה ארוכה, חצאית גרביוני לייקרה לבנים אטומים וסנדלים.

הגענו ברוך השם ליעד וירדתי מהאוטובוס כשאני יודעת את כל ספר התהילים בע"פ חבושה בפיאה, שביס ותיתי אחת בעגלה עם עוד שלושה ילדים תלויים עליה מכל כיוון כולל העמסה של אחד מהם על מגן השמש עם בטן ענקית של חודש תשיעי למהדרין, מטומטמת איך העזת לעלות לאוטובוס כשאת בדיוק מבייצת?!

הביתה כבר חזרתי במונית כי חששתי שאני אהיה האם החד הורית הראשונה במדינת ישראל עם  30 ילדים, סבתא בגיל 42 ל-10 נכדים וסבתא רבתא ל-5 נינים ומחשש שלא אצליח להשיל ממני את כל מה שהייתי אמורה להעלות מ-30 הריונות החלטתי לשמור על המשקל ולאפות לי שבלולי בצק עלים מופחת שומן מלא בבצל מטוגן ומתקתק ומנוקד  בפרג אהובי.

16806921_10154896160661280_1159811485421802766_n

 

שבלולי בצל ופרג:

1 חבילה של בצק עלים מופחת שומן מעדנות מופשר וקר כמו הלב שלי.

2 חבילות בצל מטוגן קפוא (כמובן שיש לי להפשיר לפני השימוש) / 3 בצלים חתוכים לקוביות מטוגנים ומוזהבים בשמן זית.

מלח לפי הטעם.

כף וחצי פרג טחון.

ביצה טרופה.

אופן ההכנה:

פותחים את הבצק מרדדים קלות ומחלקים לשניים, על כל חצי מורחים עם מברשת את הביצה הטרופה ובעזרת כף מורחים את הבצל המטוגן על הבצק (משאירים כס"מ מכל צד ללא מילוי) מפזרים את המלח והפרג ומגלגלים, מכניסים למקפיא ל-40 דקות. אחרי שהבצק קצת התקשה חותכים לעיגולים בעובי של 2 ס"מ ומסדרים בתבנית, מברישים בביצה הטרופה, מפזרים עוד קצת פרג ואופים בתנור שחומם ל-170 מעלות עד להזהבה.

* אפשרות גיוון: לפזר קשקבל מגורד על הבצק *

בתאבון 🙂

16864138_10154896161246280_7032297358753619007_n

 

* המוצר התקבל להתנסות *