ריח של גשם, בית חמים ומרק בצל טעים שגם הילדים שלי אוהבים

חורף מבחינתי זה קודם כל התכרבלות והתעטפות בשכבות מחממות, שמיכת הפוך האהובה שלי וגרביים חמות. לחמם מבפנים זה להיות בבית כשבחוץ יש גשם ולהתפנק במרק טעים. אצלנו בבית אני אחראית על העוגות ואייל על המרקים.
מרק בצל מפנק שאפילו הילדים שלי מחכים לו

נובמבר, הסתיו כאן, הייתה הבטחה לשבת גשומה. כל מי שאני מכירה (גם בעולם הוירטואלי) הכין השבת חמין, צ'ולנט או טבית.

התמונות שוגרו בפייסבוק, באינסטגרם ובוואטצאפים, הסירים הוכנסו לתנורים גם אצל אמא שלי, גם אצל חברה שאירחה אותנו. אנחנו לא כמו כולם, אצלנו התבשל מרק.

בישול ארוך פחות מדבר אליי, אני מעדיפה מרקים,  המרקים האהובים עליי זה המרקים שאייל מכין לנו, מרקים בהם צריך להשקיע, מרקים שנעשים עם המון הנאה גם אם מדובר בבצל ששורף קצת בעיניים. הפעם גם לי שרף קצת בעיניים כי תיעדתי את השלבים.

אדים של מרק, ריח של בצל מתקרמל, יחד במטבח, אני מאחורי מצלמת הטלפון והוא חותך, בוחש ומתבל, בוקר של שישי שאמור להיות חורפי.

הילדים יחזרו מבית הספר, יפשטו את שכבות הבגדים שיצאו איתם בבוקר היישר לצלחת מרק חמימה.

אז הכל התחיל בהליכה משותפת למכולת שבפינה ומה קונים?

הרבה בצל ,יין לבן וטימין, את עלי הדפנה קוטפים בדרך מהשיח ליד הבית. אייל מכין תמיד שני סירים כי זה ממש טעים וכולנו אוהבים.

ההכנות לפני

בתור התחלה לסיר גדול אחד זה מה שצריך:

8 בצלים גדולים פרוסים דק

50 גרם חמאה

כף עלי טימין

2 עלי דפנה

6 כוסות מרק עוף

חצי כוס יין לבן יבש

מלח ופלפל גרוס

פרוסות חלה קלויה או בגט קלוי

פרמזן מגורד לפי הטעם.

שלבי ההכנה:

לפרוס את הבצל דק, כמה שיותר דק יותר טוב.

להמיס חמאה בסיר גדול להוסיף  את הבצל, הטימין ועלי הדפנה ולבשל על אש נמוכה כשעה, לערבב מידי פעם.

ערבוב בצל (1)

לאחר שעה להגביר את הלהבה ולערבב עד להתקרמלות הבצל.

השלב החשוב ביותר הוא שלב הקמח ,מוסיפים את הקמח ומערבבים כל הזמן כ- 3 דקות רצוף עד שהקמח נטמע.

שלב הקמח (1)

מוסיפים את הנוזלים, מרק העוף והיין הלבן מרתיחים ואז מחלישים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כשעה.

קולים חלה/בגט עם מעט שמן זית או במצנם.

הצעת הגשה: בכל קערית מרק להניח חלה קלויה ועליה פרמזן מגורד.

מרק 2 (1)

חורף חמים וטעים.

ולכל אלה שהתכוננו הגשם נדחה, שוב אכלנו מרק עם בגדי הקיץ שלנו, מסתבר שמרק בצל טעים גם שלא כל כך קר בחוץ.

אנחנו כבר מוכנים לחורף, והילדים שלי ישמחו לאכול מרק בצל גם אם לא כל כך קר.

 

 

כרמית זק
אמא לבנים, שהכניסה ורוד לחיים שלה. הכל בזכות עוגות מעוצבות בבצק סוכר והפעלות לבנות בעיקר.