ריזוטו חצילים, פטריות ופלפל אדום לעצלנים

מנה משגעת של אורז עם ניחוחות איטלקיים, יכולה להיות ארוחה בפני עצמה או תוספת מעניינת לכל ארוחה.

DSC_0627

למצרכים:

1 כוס אורז עגול (הכי טוב אורז מסוג אורבוריו)

1 חציל (אני השתמשתי בבלאדי) חתוך לקוביות

3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

פטריות פורצי'ני מיובשות (חבילה שקונים בסופר)

מלח – לפי הטעם

שמן זית

גבינת פיקורינו/פרמזן מגורדת

להכנה:

1. לכסות תבנית בנייר אפיה ולפזר עליה את קוביות החצילים ופרוסות הפלפל האדום. לפזר מעל שמן זית ולשים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שיזהיבו (לוקח בערך חצי שעה).

2. להניח בקערה את פטריות הפורצ'יני ולכסות אותן במים רותחים ל- 20 דקות. לא לזרוק את המים!!!

DSC_0623

3. בסיר גדול שטוח לשים 4 כפות שמן זית לחמם אותו היטב ולהכניס פנימה את האורז. לטגן אותו עד שיצופה כולו בשמן ויהפוך ללבן.

4. לסחוט את הפטריות ולערבב אותן עם האורז. לטגן יחד 2-3 דקות.

5. לקחת את המים בהם השרינו את הפטריות ולשפוך אותם לסיר הריזוטו. לערבב. להוסיף מלח. לבשל יחד תוך כדי ערבוב (שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר).

6. להוסיף פנימה את החצילים והפלפל האדום הקלויים ולהוסיף עוד כוס מים רותחים. לערבב כל הזמן.

7. לבשל יחד תוך כדי ערבוב עדין (לא לפרק את החצילים והפלפל). לבדוק אם האורז רך דיו (מידת העשייה צריכה להיות אל דנטה – האורז מבחוץ יהיה רך והחלק הפנימי מעט פחות רך) אם האורז איננו רך דיו להוסיף עוד מים רותחים עד שהאורז יהיה מוכן. לבדוק טעמים אם חסר מלח – להוסיף.

8. לפזר 3-4 כפות גבינת פיקורינו מגורדת, לערבב יחד.

9. לשים בצלחת הגשה, לפזר מעל גבינה מגורדת ולאכול מיד.

DSC_0622

כך נראה אורז מסוג אורבוריו

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב