חברות שלי שהכינו לא האמינו לטעם .
הקרפלך שלי –
בקערה בינונית מניחים-
כוס קמח ,ביצה אחת שלמה ומים כמה שיתפוס לבצק נעים לעבודה . מעט מלח משהו כמו רבע כפית.
לשים בצק נעים כמו פסטלינה זה יקח זמן מה עד שהגלוטן ירקום לו רשת ויהיה לנו בצק גמיש כזה.
מניחים מכוסה במגבת לחה לרבע שעה לא במקרר .
מעבירים את הבצק למשטח ולשים שוב.
מרדדים לעלה דקיק ובעזרת קורצן עגול קורצים עיגולים. מכמות הבצק יוצאים קרפלך לרוב אבל תכפילו כמויות כי ניתן להקפיא אותם.
הגודל אתם קובעים…
ממלאים במלית תפוחי אדמה או בשר .
במלית תפוחי האדמה -2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים במי מלח ומעוכים למחית חלקה , 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות ומטוגן להזהבה ,פלפל שחור וביצה טריה.(מלח לפי טעם טועמים ומוסיפים)
מכינים את הקרפלך.
מרתיחים מי מלח כמו לפסטה ומבשלים אותם שיצופו.
בנתיים במחבת מתיכים שומן עוף או מעט חמאה לחלבי או שמן ומטגנים בו בצל קצוץ עד הזהבה.
מסננים את הקרפלך ממי הבישול ומעבירים את תכולת המחבת עם הבצל מעל.
מפזרים פלפל שחור ומלח ומתים מתענוג .תגישו עם שמנת חמוצה ליד מי שלא שומר.
למלית בשר –
במחבת מתאימה מטגנים בשמן 2 בצלים בינוניים קצוצים ,
500 גרם בשר טחון שישנה צבעו
מתבלים במלח פלךפל שחור ולבן כמון וכל תבלין שאוהבים .
ממלאים את הקרפלך .
מכינים כמוסבר קודם
ניתן להכניסם למרק עוף או בשר צח וניתן לטגנם להזהבה בשיטה סינית שלמדתי.
מניחים אותם במחבת בה רותחים שמן ומעט מרק צח.
כשהמרק מתאדה השמן מטגן מזהיב אותם בטעם מיוחד .
מגישים חם עם תוספות.
תהנו .