קראמבל תפוחים ואגסים

יש המגדירים אותו קינוח של קיץ, יש המגדירים אותו קינוח של חורף, בשבילי הוא תמיד מנצח, חם, מפנק ומייצר אווירה בייתית בדיוק כמו שאני אוהבת

ט"ו בשבט, חג הפירות ואני מעדיפה אותם טריים.

אוהבת מאכלים וקינוחים שתמיד נמצאים בשבילי, בלי הרבה מאמץ, כמה דקות של עבודה, ויש לכם קינוח מפתיע שתמיד כיף להתפנק עליו.

בקיץ עם פירות של קיץ, נפלא עם נקטרינות ושזיפים לצד כדור גלידה מרענן ובחורף קלאסי, חם, מחמם ומפנק עם תפוחים שנותנים חמצמצות, אגסים שמאזנים במתיקות והפתעה בדמות של נגיעות פטל שיחד עושים בבית ריח מופלא.

6 (2)

מצרכים למלית:

6 תפוחים גרנד סמית חתוכים לקוביות

6 אגסים חתוכים לקוביות

פטל שחור (טרי או קפוא)

4 כפות סוכר דמררה

70 גרם חמאה

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

מצרכים לציפוי:

200 גרם שקדים טחונים

200 גרם שיבולת שועל

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

2/3 כוס סוכר דמררה

אופן ההכנה:

במחבת ממיסים את הסוכר והחמאה, מוסיפים את התפוחים והאגסים, מתבלים ומערבבים עד שיהיו מצופים היטב, מבשלים מספר דקות לדרגת אל- דנטה.

בקערה שמים את כל החומרים לציפוי, מערבבים ומוללים בידיים לפרורים.

מעבירים את המלית לתבנית גדולה שתוגש אחר כך למרכז השולחן לשרינג חברתי או לתבניות אישיות, הוסיפו "נגיעות" של פטל ומעל פזרו את הציפוי בשכבה אחידה, בסיום פזרו למעלה מעט סוכר דמררה שיתן למאפה קריספיות נוספת וניצנוץ קסום.

אופים בתנור כ- 30 דקות או עד שהציפוי אפוי, קריספי וזהוב.

הגישו חם לצד כדור גלידה מרענן, קרם פרש או משקה חם ביום חורף קר.

אישית  (2)2