מצרכים:
חצי קילו בשר עוף טחון טרי (השתמשתי באורגני)
קישוא 1 מגורד
גזר 1 מגורד
בצל 1 קצוץ דם
2 שיני שום
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
פרוסת לחם 1 (מלא)
2 ביצים
כף 1 שמן זית
זמן הכנה: כ-30 דקות
תהליך:
מגרדים במעבד מזון קישוא, גזר ושום ובצל. הבצל יכול להפריש מעט נוזלים לכן יש לסחוט מעט לפני שמוסיפים לכלי עם העוף הטחון. מרטיבים פרוסת לחם (השתמשתי בפרוסת לחם קסטן מלא אורגני), סוחטים אותה ומפוררים לתוך התערובת של בשר וירקות. שוברים 2 ביצים ומוסיפים מלח-פלפל וכף שמן זית. מערבבים הכל היטב.
מכניסים למקרר כדי שהתערובת תתקשה מעט (כ- 20-30 דקות או לפי מידת הרעב)
מחממים את המחבת, משמנים אותה עם מעט שמן זית באמצעות מברשת סיליקון.
באמצעות כף מסדרים עיגולי הקציצות על המחבת, נותנים כ-3-4 דקות על כל צד לפני שהופכים את הקציצה. היא צריכה להתקשות היטב לפני שהופכים אותה. אם היא קשה מספיק ולא נשברת – זה הזמן להפוך.
והנה הקציצות מוכנות, יאמי.
בתיאבון!
אם יש לכם שאלות, בקשות, הצעות – אתם מוזמנים להשאיר כאן תגובות ואני אשמח לענות על כולן
הירשמו לערוץ שלי ביו-טיוב כדי להתעדכן ראשונים באימונים הכי חדשים: http://www.youtube.com/user/wowyourbody
אימוני כושר חדשים, מאמרים על תזונה נכונה ומתכונים בריאים וטעימים: http://saloona.co.il/members/wowyourbody/
וגם פה: http://www.elite-f.com/wow.html
בפייסבוק:
http://www.facebook.com/pages/WOW-your-body-%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%92-%D7%94%D…
ג’ני פלדשטיין קפלן
מאמנת כושר אישית ויועצת תזונה ואורח חייים בריא
עלית פיטנס