קציצות עגבניות יווניות – Tomato Keftedes

Tomato Keftedes

בסוף הקיץ האחרון הזמנתי כרטיסים ומלון לכרתים, לי ולביתי, יומיים לפני הנסיעה היא נזכרה שיש סמינר במסגרת "מסע לפולין" של כיתות י"ב בבית הספר ומי שלא ישתתף יענש ולא יסע..
נסעתי לבד..והאמת – היה כיף, ביליתי ברביצה על החוף ובאכילת גירוס אינסופית
באחד הימים לקחתי מעבורת לאי סנטוריני ושם במסעדה טעמתי פעם ראשונה קציצות מעגבניות שם מכינים אותן מעגבניות שרי הגדלות באי

Tomato Keftedes – קציצות עגבניות יווניות

3-4 עגבניות גדולות
100 ג' גבינת פטה מפוררת
בצל אחד גדול מגורר (רצוי בצל אדום)
כף פטרוזילה טרייה קצוצה או קובייה אחת מופשרת של דורות
כף בזיליקום טרי קצוץ או קוביית בזיליקום מופשרת של דורות
כף אחת עלי נענע קצוצים
כפית אורגנו יבש
1/2 כוס קמח רגיל
כפית אחת אבקת אפייה
מלח ופלפל שחור גרוס

שמן זית לטיגון

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, מגררים את הבצל האדום על גבי מגררת ושמים במסננת מעל קערה (עגבניות ובצל) לכחצי שעה
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים, אם התערובת רכה מאד ניתן להוסיף עוד קצת קמח
שמים במחבת גדולה ועמוקה (רצוי טפלון) 3 כפות שמן זית ומחממים
יוצרים כדורים שמנמנים מתערובת העגבניוות ופוחסים אותם מעט, מניחים בשמן החם
ניתן גם להניח את תערובת העגבניות בעזרת שתי כפות ולשטח אותה מעט בעזרת גב הכף
מטגנים מכל צד כ4-5 דקות עד שמשחימות אבל לא נשרפות
מוציאים לצלחת הגשה
אוכלים בליווית יוגורט יווני סמיך, ממליצה ביותר על היורט (כך נקרא, לא טעות כתיב) של חוות הבאפלו בביצרון (הכי קרוב בטעם ליוגורט היווני המשובח)

tomato keftedes

santotini

gyros