קמפינג עם ילדים – כל הסודות

צאו לשטח עם הילדים - אבל ערבו אותם בכל התהליך ובחירת היעד. צילום: רוני נאק
צאו לשטח עם הילדים - אבל ערבו אותם בכל התהליך ובחירת היעד. צילום: רוני נאק

אוויר צח, נופי בראשית, הבלחות ומפגשים עם חיות בר, לילות זרועי כוכבים ומדורה בלב המדבר. הטבע מספק לנו, ולילדים חוויה חושית מלאה ועצומה – הרבה יותר ממה כשל טבלט מסוגל להציע – וזו הזדמנות נהדרת להפגיש ילדים עם הטבע, להעשיר את עולמם ולחשוף אותם לחוויות חדשות בטיול קמפינג משפחתי. לפעמים די בכוכב נופל יחיד (בטח במטר של מטאורים) כדי לשכנע גם את הילד הציני ביותר שקמפינג זה "קול" לא פחות מפורטנייט. הנה כמה עצות מועילות לפני היציאה לשטח אבל כלל האצבע הוא אחד: תערבו אותם.

צאו לשטח עם הילדים - אבל ערבו אותם בכל התהליך ובחירת היעד. צילום: רוני נאק
צאו לשטח עם הילדים – אבל ערבו אותם בכל התהליך ובחירת היעד. תנו להביא צעצועים או שמיכי  צילום: רוני נאק

והשיתוף יכול להתחיל משלב בחירת היעד (אפילו באופן הפשטני ביותר כמו "מדבר או מים?") דרך כתיבת התפריט לארוחות בשטח, אריזת התיקים והעמסת כלי הרכב. אם תסעו ליעד שהילדים בחרו תראו איך המוטיבציה שלהם לעזור תעלה הרבה יותר.

לפני היציאה לשטח תרגלו את ה"מחנה" בבית. ואם זה אומר להסתובב ערב אחד עם פנסי ראש, למדוד את שקי השינה או לפתוח אוהל באמצע הסלון. אם חסר משהו צרו ביחד "צ'ק ליסט" של הדברים שצריך להשלים: אלתוש, סוללות, נייר טואלט, קרם הגנה ועוד.

תנו לילדים להביא איתם צעצוע. זה מנחם, בוודאי בסביבה החשוכה של השטח. נסו לגייס משפחה נוספת למסע, רצוי שהילדים יהיו חברים טובים. ככה יהיו להם חברים בגילם ולא ינג'זו לכם.

 

הכי כיף בשטח. צילום: רוני נאק
הכי כיף בשטח. צילום: רוני נאק

בשטח שדרו בטחון וגישה חיובית, גם אם אתם חשים לא בנוח. התקף היסטריה למראה עכביש קטן או חרק לא מוכר – יצור כדור שלג שבסופו של דבר יגרום לכם לקפל את האוהל מוקם. תקבעו כללים: אשפה רק לשקיות, להחזיר כל דבר למקומו – בעיקר חשוב בלילה. ברוח השיתוף תנו לילדים משימות משמעותיות – או לפחות לעזור בהן. להרים את האוהל, לתקוע יתדות, לקושש זרדים למדורה ולעזור להדליק את האש ולהכין את האוכל. אם יש ילד חדש והפעוט שלכם כבר טייל וותיק. בקשו מהצעיר שיחנוך את הילד החדש.

 עוד על שטח וטיולים

צאו לשטח עם הילדים. לא להיבהל מקצת בכי ובטח שלא לחזור הביתה. צילום: רוני נאק
צאו לשטח עם הילדים. לא להיבהל מקצת בכי ובטח שלא לחזור הביתה. צילום: רוני נאק

בטיחות חשובה מאד – בכל מצב – בטח בשטח ובלילה. חשוב שלכל ילד יהיה פנס משלו ואפילו משרוקית. על הפריטים האלו להיות מאובטחים לילד על הצוואר או עם מיתר לחגורה. הילד מתפרע על המשרוקית באמצע נחל ערוד? קחו לו אותה עד שיירגע ואז הסבירו את החשיבות. גם המיקום של החניון חשוב מאד (בעיקר שיש ללון רק בחניוני לילה מאושרים). המנוע מלינה ליד מצוקים, קניונים, איזורים זרועי בורות ומערות וכל מכשול אחר אשר יכול לפגוע בבוגר או בילד שיוצא מהאוכל סהרורי באמצע הלילה.

רוני נאק
חולה על מהירות, אוהב את השטח ואת הכלים שמביאים אותנו לשם. חמוש עם שתי בנות צעירות אנחנו יוצאים להרפתקאות וחוזרים עם תובנות