קלפוטי – זו לא קללה ברומנית

IMG_4615

קלפוטי

ונניח שגיליתם בתחתית המקרר קערה נשכחת של דובדבנים או תותים או אפילו שזיפים אדומים שאין סיכוי שהילדים יאכלו (כי הם כבר מקומטים….).

ונניח שבא לכם משהו מתוק, מעניין, כיפי , קל ויש לכם בבית רק מצרכים בסיסיים כמו : חלב, חמאה, קמח, סוכר.

ונניח שלא בא לכם לעבוד קשה בשביל להינות מהמשהו הטעים הזה.

טררררם…….הפתעה……

קלפוטי…..

קלפוטי זה מאפה צרפתי טעים,מתוק ובדרך כלל מכיל פירות אדומים שהופכים אותו לחמצמץ עדין כזה..

בעצם זו מעין בלילה של פנקייקס , שנאפית בתנור עם כל הפירות הנשכחים והתוצאה שלה אלוהית

אפשר לאכול את הקלאפוטי חם או קר וההכנה – כמו שכבר אמרתי –  היא הקלה ביותר בעולם.

אני מעדיפה לאכול אותו חמים, זו הטמפרטורה שהכי מחמיאה לו לדעתי.

אז חבל על כל רגע…..אחת,שתיים……צא…

מה

כוס ושליש קמח לבן רגיל

3 ביצים טרופות

כוס וחצי חלב

חצי כוס סוכר + 1 כף גדושה

ווניל

קמצוץ קטנטן של מלח

30 גרם חמאה מומסת (בערך 2 כפות)

1/2 ק"ג דובדבנים מגולענים, או תותים שטופים חצויים,או קוביות שזיפים, או אוכמניות או 6 תאנים חצויים או מעורבב

איך

מדליקים את התנור על חום של 180 מעלות.

מערבבים את הפירות בכף סוכר ומניחים בצד למשך 10-15 דקות.

מערבבים את הקמח, המלח והסוכר, מוסיפים את הביצים הטרופות וטורפים במטרפה.

מוסיפים את החלב לאט לאט תוך כדי טריפה מהירה וסיבובית עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

מוסיפים את החמאה ממשיכים לטרוף.

משמנים  היטב כלי להגשה במעט חמאה מפזרים מעל את הפירות ושופכים את הבלילה.

אופים כ-30-40 דקות.

אגב…הנוזלים שניגרים מהפירות – להעביר מיד לתוך הבלילה לא לוותר על שום טיפה.

ואפשר גם קלאפוטי אישי , אז זמן האפייה מתקצר בשליש.

klafuti

אהבתם את המתכון?

אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל? מבטיחה –  בלי חפירות, בלי פרסומות, רק מתכונים נטו.

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני