קיש תרד ביין לבן מעוטר בסלמון מעושן – לא תפסיקו ליישר!!!!

קיש תרד ביין לבן, עם גבינת שמנת משובחת ובעיטור סלמון מעושן.
נהדר לאירוח חגיגי וסתם כשבא להתפנק באמת.
תאמינו לי שלא תפסיקו ליישר וליישר…

קיש תרד ביין לבן עם גבינת שמנת משובחת ובעיטור סלמון מעושן – אחד המאכלים האהובים עלי. קיש חגיגי ומושקע. מתאים במיוחד לאירוח.

כשאני מוציאה אותו מהתנור והוא ריחני, פריך וחם, אני מיד חייבת לחתוך לעצמי פרוסה "לטעום איך יצא לי".

אחרי הפרוסה הראשונה, מאוד קשה להפסיק וליישר את הקיש הזה… פרוסה ועוד פרוסה. רק מיישרת.

אחרי שתכינו אותו, אני בטוחה שלא תצליחו להתאפק!  תשתדלו להשאיר משהו לאורחים…

אז קדימה, נכנסים למטבח!

קודם מכינים את הבצק עבור הקיש

3/4 + 1 כוסות קמח רגיל

175 גרם חמאה

2 כפות מים

חצי כפית מלח.

ללוש לבצק אחיד. להכין ממנו כדור בצק.

לעבור למשטח עבודה עליו ניתן לרדד את הבצק. להניח נייר אפייה ועליו לרדד את בצק הקיש במערוך.

לקחת תבנית לקיש או כמו שאני בחרתי ברינג לאפייה (בקוטר 26 או 28)

לשמן את הרינג בחמאה ולהניח על הדפנות הפנימיות של הרינג נייר אפייה ולשמן גם אותו בחמאה.

על ידי הרינג לחתוך עיגול בקוטר הרינג ועם שאריות הבצק להניח את הטבעת החיצונית של הקיש על דפנות הרינג.

את הרינג עם הבצק יש להניח במרכז תבנית גדולה מלבנית של תנור מעל נייר אפייה.

את הבצק בתחתית הקיש יש לדקור בעדינות במזלג, על מנת שלא יתפח באפייה הראשונית.

יש לאפות את בצק הקיש (ללא המלית) כ-20 דקות בחום בינוני.

להוציא מהתנור ומעט לצנן.

ועכשיו החלק הכי טעים – המלית

למלית:

קופסה גדולה של עלי תרד טריים שטופים היטב ומסוננים (לא תרד טחון)

25 גרם חמאה

קצת פחות מרבע כוס יין לבן

1 וחצי גביעי גבינת שמנת נפוליאון מופחתת שומן  – 16% שומן

פלפל צ'ילי גרוס

פלפל שחור גרוס

לרויאל:

1 מיכל שמנת מתוקה

3 ביצים

1 כף קמח

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

לעיטור:

חתיכות של סלמון מעושן

ההכנה:

לשים במחבת את עלי התרד ביחד עם החמאה (25 גרם) עד שהם נעשים רכים, אך עדיין פריכים ולא "סמרטוטיים".

להוסיף את היין הלבן ולהשאיר על האש לעוד דקה או שתיים. לסנן מנוזלים. (היין רק מעניק טעם נהדר וניחוח לתרד).

לערבב את עלי התרד עם גבינת השמנת ולתבל בפלפל שחור, מעט מלח וקמצוץ פלפל צ'ילי גרוס (לא חובה).

בקערה נפרדת לערבב את השמנת מתוקה עם הביצים, כף הקמח, המלח והפלפל שחור – למרקם אחיד.

לערבב את הגבינת שמנת והתרד עם הרויאל. יופי, המלית מוכנה!

לסדר בצורה אסתטית את מלית הקיש בתוך הצק (האפוי חלקית) הנה כך:

להכניס את הקיש לתנור לפחות לעוד כחצי שעה או עד שיזהיב.

כעשר דקות לפני שהקיש מוכן, לפתוח את דלת התנור ולעטר את הקיש בחתיכות עדינות של סלמון מעושן. לאפות כעוד 8-10 דקות בתנור.

כך נראה הקיש לפני שמחזירים אותו לתנור לעוד כמה דקות…

להיזהר לא לשרוף את הקיש. גם במידה והסלמון המעושן לא נאפה ממש הוא עדיין יהיה טעים מאוד!!!

בהצלחה ולא לשכוח לספר לי איך יצא…

אל תפסיקו ליישר!!!! תשאירו משהו גם לי…

בתיאבון.