קיש בצל-כרשה

מהיום אפשר להשוויץ בכל ארוחה עם מאפה מושקע שלוקח 10 דקות הכנה – עלי פילו ממולאים במלית בצל וכרשה – השילוב של מתיקות הבצל עם קריספיות העלים הופכים את המאפה למושלם (וזה עוד לפני שדיברנו על המראה הנפלא שלו)

DSC_0066מיני קישים של בצל וכרשה, עטופים בבצק פילו. המתיקות של הבצל עם הקריספיות של העטיפה  – עלי הפילו, הופכים את המאפה למושלם. מתאים לכל ארוחה או כארוחה בפני עצמה. וזה עוד לפני שדיברנו על המראה היפה שלהם…

למצרכים: (4 מנות אישיות)

2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות

1 כרשה גדולה חתוכה לשתיים ופרוסה

2 כפות סוכר חום

2 ביצים

3/4 כוס קמח תופח

100 גרם גבינה בולגרית

מלח – לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

4 כפות שמן זית

4 עלי פילו

תרסיס שמן

להכנה:

1. במחבת גדולה לחמם שמן זית. להוסיף את הכרשה והבצל ואת הסוכר החום ולערבב. לטגן יחד עד שהבצל יתרכך ויזהיב, להעביר לקערה. לצנן היטב.

2. להוסיף לקערה את הביצים, הקמח והגבינה הבולגרית. לערבב. אם בוחרים להוסיף מלח זה הזמן. להוסיף פלפל שחור.

3. לשמן תבניות אישיות עם ספריי שמן. לפרוס עלה פילו, לרסס אותו עם תרסיס שמן ולקפל ל-2. לרסס שוב ולקפל שוב ל-2.

4. להניח בתבנית אישית את העלה כשהשוליים של העלה נשארים מחוץ לתבנית. למלא את העלה הבצל שהכנו מבעוד מועד. לכסות את המילוי עם שולי הבצק שנותרו בחוץ.

DSC_0059

5. לרסס את השוליים בספריי שמן.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה. בתאבון 🙂

DSC_0061

אהבתם את המתכון? כבדו בלייק 🙂 אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב