מיני קישים של בצל וכרשה, עטופים בבצק פילו. המתיקות של הבצל עם הקריספיות של העטיפה – עלי הפילו, הופכים את המאפה למושלם. מתאים לכל ארוחה או כארוחה בפני עצמה. וזה עוד לפני שדיברנו על המראה היפה שלהם…
למצרכים: (4 מנות אישיות)
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
1 כרשה גדולה חתוכה לשתיים ופרוסה
2 כפות סוכר חום
2 ביצים
3/4 כוס קמח תופח
100 גרם גבינה בולגרית
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
4 עלי פילו
תרסיס שמן
להכנה:
1. במחבת גדולה לחמם שמן זית. להוסיף את הכרשה והבצל ואת הסוכר החום ולערבב. לטגן יחד עד שהבצל יתרכך ויזהיב, להעביר לקערה. לצנן היטב.
2. להוסיף לקערה את הביצים, הקמח והגבינה הבולגרית. לערבב. אם בוחרים להוסיף מלח זה הזמן. להוסיף פלפל שחור.
3. לשמן תבניות אישיות עם ספריי שמן. לפרוס עלה פילו, לרסס אותו עם תרסיס שמן ולקפל ל-2. לרסס שוב ולקפל שוב ל-2.
4. להניח בתבנית אישית את העלה כשהשוליים של העלה נשארים מחוץ לתבנית. למלא את העלה הבצל שהכנו מבעוד מועד. לכסות את המילוי עם שולי הבצק שנותרו בחוץ.
5. לרסס את השוליים בספריי שמן.
6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה. בתאבון 🙂
אהבתם את המתכון? כבדו בלייק 🙂 אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!