קונפיטורת תפוחים בקלי קלות לראש השנה

אין כמו ריבת תפוחים על שולחן החג בראש השנה. היא מהווה תוספת נהדרת וגיוון מושלם לצלחת הסימנים לצד התפוח בדבש ובדרך כלל מוצלחת יותר כשמכינים אותה לבד בבית, במיוחד כשהיא כל כך קלה להכנה.

גדלתי על ריבת תות ואם יש משהו שאני לא יכולה לסבול עד היום הוא הטעם של ריבת תות.

בכל שנה, ככה לקראת חודש מאי, כשהתותים, איך נגיד, כבר לא היו כל כך במיטבם, היו מכינים אצלנו ריבת תות. קיבלת אותה על פרוסת לחם טרייה, כמילוי לעוגה או כתוספת מתוקה לתרופה מרה. ריבת תות מתוקה וטעימה אבל תמיד ריבת תות.

שלא תבינו לא נכון, אני אוהבת ריבות מאוד, במיוחד את אלה שהן יותר קונפיטורה מריבה, אלה שיש בהן חתיכות פרי, אם אפשר קצת פחות רכות, שיש בהן מה ללעוס וליהנות גם מהמרקם של הפרי עצמו אבל ריבת תות… אני חושבת שמיצינו את הנקודה הזו.

כך קרה שכשגדלתי וכבר היה לי בית, היה זה טבעי שאכין ריבות בעצמי. אני אוהבת את ההתעסקות הזו בחיתוך הפרי, הוספת הסוכר, ההמתנה שהפרי יתחיל להגיר נוזלים ואחר כך הבישול והערבוב עד שהריבה או המרקחת מוכנה.

בשנים האחרונות הכנתי ריבת דלעת לקראת ראש השנה כאחד הסימנים לשולחן החג וגם לחלוקה לחברים, מכרים וקרובי משפחה. גם השנה אכין אותה אבל ערימת תפוחים נאה במיוחד אצל הירקן בתחילת השבוע גרמה לי לחזור הביתה עם שקית תפוחים גדולה במיוחד ולהכין ממנה… נו, ברור – ריבה או יותר נכון, קונפיטורה. כזו שיש בה מה ללעוס, שכיף יותר לאכול בכפית או במזלג או לטבול בה חתיכת חלה טרייה ורכה.

הנה המתכון לקונפיטורת תפוחי עץ, לא מתוקה מדי ועם תוספת תבלינים שמוסיפה לה טעם טוב במיוחד:

1 ק"ג תפוחי עץ מסוג גרני סמית' (ירוק, חמצמץ) קלופים וחתוכים לקוביות
850 גרם סוכר (הכמות המדויקת לא באמת חשובה, חשוב לשמור על היחסים כך שמשקל הסוכר קטן במעט ממשקל התפוחים)
מיץ מלימון סחוט אחד
2 מקלות קינמון
6-5 זרעי הל סדוקים (כך שהטעם ייצא מהם בבישול)

מניחים בסיר גדול את התפוחים, הסוכר ומיץ הלימון למשך כמה שעות כדי שהתפוחים יגירו נוזלים.

לאחר כמה שעות, מוסיפים את הקינמון וההל ומבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מגיעה לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהריבה מתחילה להסמיך והתפוחים מקבלים גוון צהבהב שקוף.

שימו לב לא לבשל יותר מדי, לאחר הקירור הקונפיטורה סמיכה יותר מקונפיטורה חמה!

נותנים לקונפיטורה להתקרר ומעבירים לצנצנות מעוקרות.

יש הרבה דרכים לעקר צנצנות אבל הדרך הקלה ביותר אולי היא לשים מעט מים בצנצנת, לא לסגור אותה. להכניס למיקרו ולהפעיל למשך דקה (תלוי במיקרו, המים אמורים לבעבע). לפתוח את המיקרו ולתת לצנצנת להתקרר מעט לפני שנוגעים בה. להעביר את הקונפיטורה לצנצנת ולאטום.

applejam2

 

אחרי שהיא מתקררת קצת, זה הזמן ליהנות ממנה לצד חלה רכה או סתם כך בכפית או מזלג.

בתיאבון ושנה טובה!