קוגלהוף

עוגת שמרים עם מילוי קקאו מהקונדיטוריה הגרמנית. שמה של העוגה על שם התבנית בה היא נאפית

DSC_0552

המתכון שאני מביאה לכם, הוא מתכון קונדיטוריה ולכן המשקל בגרמים – מה שייתן לכם את מקסימום ההצלחה 🙂

למצרכים: (לעוגה אחת)

500 גרם קמח

2 ביצים

1 כף שמרים יבשים

100 גרם חמאה מומסת

100 גרם סוכר

7.5 גרם מלח

כ- 120 סמ"ק חלב

למילוי: (מתאים ל-2 עוגות)

20 גרם קקאו

150 גרם סוכר לבן

50 גרם חמאה רכה

כף מים רותחים

להכנה:

1. ללוש את כל מצרכי הבצק המיקסר עם וו לישה כחמש דקות.

2. להתפיח את הבצק עד שיכפיל את נפחו.

3. ללוש את הבצק ולרדד אותו על משטח מקומח לגודל של 20 על 25 ס"מ.

4. לערבב את כל חומרי המילוי ולמרוח על הבצק. לשים לב! החלק הרחוק מאיתנו (הסגירה) להשאיר 4 ס"מ נקיים ללא מילוי.

5. לגלגל את הבצק לצורת נקניק ולסגור לצורת טבעת.

6. לשמן היטב תבנית קוגלהוף ולהניח בה את העוגה.

תבנית

7. להניח את העוגה במקום חמים לתפיחה. (סבלנות! זה לוקח זמן…)

8. לאפות בחלק התחתון של התנור, בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות.

בהצלחה!

למי שבכל זאת אין משקל בבית, כנסו לטבלה להמרת מידות ומשקלות

אהבתם את המתכון? תעשו לייק 🙂 אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב