כשנופל עלינו הסתיו , אני מתחילה מיד לבשל מאכלים חורפיים וכבדים משהו, גם אם הטמפרטורות בחוץ גבוהות עדיין וגם אם הדבר מחייב פעילות המזגן כמו בקיץ.
ככה זה עם הצ׳ילי קון קרנה שאני מכינה.
הוא חם ועשיר ומתבשל שעות על הכיריים או בתנור, והוא חריף במידה ומתובל במידה ולאקסטרה טעם וריח מעושן אני אוהבת להוסיף לו קבנוס פרוס דקיק ומטוגן.
בדרך כלל הצ׳ילי הולך פצצה עם אורז לבן , עם לחם טוב אבל הפעם החלטתי לשדך אותו לפסטה עבה מטוסקנה שנקראת פיצ׳י ומגלגלים אותה בידיים.
אפשר להוסיף לצ׳יתי כל סוג פסטה. כל מה שנדרש הוא לבשל את הפסטה שתי דקות ממה שנדרש ולהשלים את בישולן בתוך הצ׳ילי המוכן והלוהט.
הפסטה נותנת פייט נחמד בביסים מול השעועית והבשר הרכים.
תענוג.
אז בואו נלך אל הצ׳ילי שלי וספרו לי איך יצא לכם :
מה
200 גרם שעועית אדומה שהושרתה לילה קודם ובושלה מראש.
1/2 ק״ג בשר טחון טרי
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
3 קבנוסים פרוסים דק דק
4-5 שיני שום קצוצות
1 כפית גדושה פפריקה מעושנת חריפה
1 כף פלפל צ׳יפוטלה (אם אין להוסיף עוד 1/2 כפית פפריקה מעושנת)
1 כפית זרעוני כמון שלמים
1 כף רסק עגבניות
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
להגשה : כוסברה טרייה
איך
בסיר רחב וכבד יש להוסיף את השמן , הבצל ולהתחיל לטגן עד הזהבה. להוסיף את השום ואת הקבנוס להמשיך לטגן.
להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן עד שהבשר משחים. להוסיף את כל התבלינים ואת רסק העגבניות .
להוסיף מים רותחים ואת השעועית המבושלת.
להרתיח, להנמיך ולבשל כשלוש שעות עד שהתבשיל מסמיך ועשיר.
לטעום ולתקן תיבול בהתאם לטעם אישי.
להגיש אם כוסברה קצוצה טרייה ואורז לבן או לחם טוב.