בפשטידה המקורית היו כוס וחצי! סוכר ומעט קינמון ופחות מלח. אפשרי להכין וזה גם טעים אבל עמוס לעייפה בסוכרים מיותרים, בטח ובטח לפני השינה. הפשטידה הנוכחית מלאה בגבינה שנכנסת לבטן הקטנים בלי לשמוע יבבות של :אבל אני לא אוהב גבינה לבנה!
הפשטידה הצלחה מובטחת ותבנית נקייה בסוף הערב. ואם נשארו כמה חתיכות אתם שואלים מה לעשות איתן? לשמור בקופסה ולחמם למחרת- טעים גם כן.
מצרכים:
חבילה גדולה של אטריות דקות
1/2 ק"ג גבינה לבנה 5%
כף סוכר
4 ביצים
כף שטוחה מלח
3 כפות שמן
1 אבקת אפיה
איך מכינים?
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרתיחים בסיר כ-5 כוסות מים עד לרתיחה. מוסיפים כפית גדושה מלח ושתי כפות שמן למים הרותחים.
מוסיפים את האיטריות. מערבבים להיפרדות האיטריות. מרתיחים על אש בינונית כחמש-שש דקות. מסננים במסננת, שוטפים במים קרים ומניחים בצד.
מערבבים בקערה את כל שאר המרכיבים. מוסיפים את האטריות לאחר סינון ומערבבים.
משמנים תבנית חד פעמית גדולה, שופכים את התערובת ומכניסים לתנור עד להזהבה. סדר גודל של 3/4 שעה. מוציאים, מחכים מעט להתייצבות וחותכים מרובעים גדולים לכל בני המשפחה.
תוספת מעולה ליד סלט .
בתיאבון!