פרשתי כנפיים – כנפיים קריספיות בתנור

פעם מזמן מזמן לפני המון שנים ביקרתי בארה"ב והתוועדתי לראשונה קנטאקי פרייד צ'יקן , עוף מטוגן בציפוי פריך וטעים.  בימינו לא כולם אוהבים, מעדיפים, ובעיקר נמנעים מאוכל מטוגן ובכלל זועקים גוועלד למראות מאכלים מטוגנים . "קנור" הביאה אלינו את הבשורה ויצאה עם מוצר חדש טעים ומהפכני נטול חומרים משמרים וללא תוספת מונוסודיום גלוטומט – פירורי לחם מתובלים וטעימים לתנור "שניצל לתנור" ללא צורך כלל בטיגון ומעניקים כמעט את אותו "אפקט" הפריכות והעסיסיות שאנו מכירים מהטיגון.

כנפיים

קיבלתי את המוצר להתנסות והחלטתי ללכת על העוף שאני זוכרת מביקורי ההוא אי שם בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות עם נגיעות ים תיכוניות.

כנפיים בתנור מצופות בפירורי לחם:

ק"ג כנפיים נקיות (טיפ –  מומלץ להשרות את הכנפיים/כרעיים/שוקיים כחצי שעה במים עם מלח – החלקים יוצאים נקיים יותר).

1 חבילה תערובת פירורי לחם שניצל ולתנור של קנור

2 ביצים טרופות עם כפית חרדל

3 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

2-3 כפיות תבלין גריל עוף

2 כפיות פפריקה מתוקה (אפשר גם חריפה)

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית כמון

1/2 כפית ראס אל חנות .

10410162_10152999396956280_308922146273186432_n

 

מערבבים את התבלינים יחד בקערית. בקערה מניחים את הכנפיים ( תזהרו שלא יעופו לכם…) מוסיפים את השום הכתוש ואת התבלינים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לכמה שעות שיספגו את הטעמים.

מחממים תנור ל-200 מעלות ,  טובלים את הכנפיים בביצה הטרופה ומצפים בפירורי הלחם שניצל ולתנור של קנור, מסדרים בתבנית משומנת במעט מעט שמן זית (אמרנו שאנחנו לא רוצים שמן נכון?) ואופים כ-30 דקות, לקראת סוף האפיה נותנים בוסט של גריל להשחמה. מבטיחה לכם הנאה פריכה וטעימה . אפשר להגיש עם מטבלים שאוהבים.

אז למה לטגן אם אפשר לאפות ?

http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/SOS/Article-bc38033ca410b41006.htm

 

בתאבון!!